Jovanjica
Jovanjica

Predrag Koluvija, većinski vlasnik poljoprivrednog gazdinstva "Jovanjica" na kome je krajem prošle godine zaplenjeno oko četiri tone marihuane, izneo je danas svoju odbranu u Specijalnom sudu u Beogradu, rekavši da mu je ceo slučaj montiran, kao i da je u policiji ispitivan o poznanstvu sa pojedinim političarima, među kojima su funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić, Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović. Sem toga, Koluvija je danas istakao da je sumnjao da ga konkurencija prati, s obzirom na sastanke koje je imao prošle godine sa izvesnim advokatom i predstavnikom američkih firmi, koje su se takođe bavile uzgojom indijske konoplje, te da je "Jovanjica" nadgledana dronovima.

Koluvija je na današnjem pretresu istakao da je maja 2019. godine otišao u Sjedinjene Američke Države (SAD) na sajam uzgajanja indijske konoplje, a gde je upoznao predstavnike pojedinih firmi.

„Advokat Kris, koji zastupa američke firme, me je pozvao telefonom i pitao me da se sastanemo. Pristao sam da se sastanemo, on je na pomenuti sastanak došao sa nekim advokatom iz Crne Gore koga poznajem kao Danila i tada su mi rekli da neće dozvoliti da ih istisnem s tržišta. Rekli su mi da imaju ponudu za mene. Bilo je reči o tome da spojimo firme, odnosno da se okupimo u jednoj i da mi daju 25 odsto vlasništva“, rekao je Koluvija.

Foto: Printscreen minrzs.gov.rs

On je dodao da je odbio ponudu, ali su se potom dogodile čudne stvari.

„Kris mi je rekao da dobro pazim šta radim, da imam porodicu.. Činilo mi se kao da mi preti. Rekao mi je i da je trebalo da shvatim da znaju sve šta radim“, rekao je Koluvija.

Koluvija je stavio akcenat i na to da je od strane moćnika iz inostranstva, za koje tvrdi da su povezani sa Amerikancima, njegovo imanje nadgledano dronovima i da je na njega, uoči hapšenja, vršen pritisak da proda „Jovanjicu“.

Obilazio manastire

Između ostalog, on je više puta tokom izlaganja odbrane isticao da je redovno išao na liturgije po pravoslavnim crkvama širom sveta, gde god je putovao, aludirajući na to da je veliki vernik.

Pročitajte još...

Smatra da bi, da nije uhapšen, razvio  svoj biznis do te mere da bi u BDP Srbije učestvovao sa više od 1 odsto, kao i da bi na taj način pomogao celu srpsku ekonomiju, odnosno, kako je rekao, „da bi se ljudi vratili na selo“.

Koluvijino izlaganje je prekinuto, a on bi trebalo da nastavi iznošenje odbrane tokom sutrašnjeg dana.

Sem Koluvije u ovom postupku sudi se Sergeju Mrđi, koji je u bekstvu, zatim Vladanu Živojinoviću, Branislavu Miljeviću, Zdravku Miloševiću, Stevanu Holiću, Vuletu Bojoviću, Petru Živanoviću, Petru Hricaju i Bobanu Jovanoviću.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare