Koluvija iza rešetaka bio pobožan, a u kući imao 10 mantija

Hronika 27. sep. 202118:47 > 18:53
Podeli:
Predrag Koluvija Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je u petak pritvor Predragu Koluviji, vlasniku poljoprivrednog dobra "Jovanjica" na kome je zaplenjeno skoro četiri tone opojne droge, i odredio mu kućni pritvor uz nanogicu, a istu odluku je doneo u odnosu na optuženog Vuleta Bojovića. Kako saznaje list Nova, Koluvija je imao dobro vladanje u pritvoru, nekoliko puta dnevno se molio, a koliko je bio pobožan najbolje ilustruje saznanje da je prilikom ranijeg pretresa prostorija koje je koristio pronađeno 10 mantija.

Većinski vlasnik firme “Jovanjica” uhapšen je novembra 2019. godine sa falsifikovanom službenom policijskom ispravom kod sebe. Tada je otkriveno da se u plastenicima na imanju čiji je vlasnik nalazi oko 649,4 kilograma osušene marihuane, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa.

Pročitajte još:

Zaključno sa Koluvijom i Bojovićem, gotovo svi optuženi za slučaj “Jovanjica” trenutno se nalaze van pritvora.

Inače, kako nezvanično saznajemo, Koluvija se u danima pre puštanja iz pritvora pozdravio sa svim stražarima, očekujući da će ga Apelacioni sud osloboditi.

Tokom boravka u pritvoru Koluvija je imao dobro vladanje, a bio je poprilično pobožan i nekoliko puta dnevno se u ćeliji molio.

“Koliko je bio pobožan možda najbolje govori činjenica da je prilikom pretresa prostorija koje je koristio pronađeno 10 mantija. Ipak, nije poznato za šta je koristio mantije”, navodi naš sagovornik.

Foto: Newsmax Adria

Podsetimo, u Specijalnom sudu u Beogradu trenutno se vode dva sudska postupka za predmet „Jovanjica“, odnosno slučaj pronalaska skoro četiri tone opojne droge na pomenutom imanju.

U „Jovanjici 1“ sudi se vlasniku imanja Predragu Koluviji i zaposlenima na tom gazdinstvu, dok se u „Jovanjici 2“ sudi, takođe Koluviji, ali i pripadnicima bezbednosnih službi.

Jovanjica, emisija Među nama, Medju nama
Foto: Nova S

Inače, većinski vlasnik firme “Jovanjica” Predrag Koluvija uhapšen je novembra 2019. godine sa falsifikovanom službenom policijskom ispravom kod sebe. Tada je otkriveno da se u plastenicima na imanju, čiji je vlasnik nalazi oko 649,4 kilograma osušene marihuane, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa.

Ubrzo je u javnosti procurela informacija i da je ovo imanje dobilo najmanje tri kredita od državne Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza u ukupnom iznosu od 3,9 miliona evra, kao i da su ga u ranijim godinama obilazili brojni politički funcioneri.

BONUS video: Miroslav Aleksić o „Jovanjici“

 

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar