Predrag Koluvija Foto Printscreen Radio televizija Vojvodine

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor vlasniku poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predragu Koluviji, i odredio mu kućni pritvor uz nanogicu, a istu odluku je doneo u odnosu na optuženog Vuleta Bojovića.

POGLEDAJTE JOŠ:

Koluvija i Bojović će danas biti pušteni iz pritvora Okružnog zatvora u kojem su od novembra 2019. godine i prebačeni u svoje domove, u kojima će se putem elektronskog nadzora pratiti njihovo kretanje.

Ovom odlukom Apelacioni sud je usvojio žalbe njihovih branilaca i preinačio rešenje Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) o produženju pritvora, rekla je za Tanjug portparolka Apelacionig suda Mirjana Piljić.

Većinski vlasnik firme “Jovanjica” uhapšen je novembra prošle godine sa falsifikovanom službenom policijskom ispravom kod sebe. Tada je otkriveno da se u plastenicima na imanju čiji je vlasnik nalazi oko 649,4 kilograma osušene marihuane, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa.

Ubrzo je u javnosti procurela informacija i da je ovo imanje dobilo najmanje tri kredita od državne Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza u ukupnom iznosu od 3,9 miliona evra, kao i da su ga u ranijim godinama obilazili brojni politički funkcioneri.

Koluvijine ljude raskrinkale poruke

Jedan of glavnih dokaza kojim tužilaštvo raspolaže u postupku „Jovanjica 22 bila je presretnuta telefonska komunikacija u grupi nazvanoj “Savet za bezbednost”, u kojoj su pored vlasnika imanja Predraga Koluvije, na kome je pronađeno skoro četiri tone opojne droge, bili i optuženi bezbednjaci, ali bivši šef Studia B Goran Šević, o kom su novine “Nova” pisale.

Ovu grupe su, po stavu tužilaštva, pored Koluvije činili dvojica agenata BIA, dvojica policajaca, jedan pripadnik VOA, kao i trojica Koluvijinih saradnika. Ono što je donekle ostalo nedorečeno, a i zbunjujuće kada je sporna komunikacija u pitanju jeste činjenica što su se na optužnici našli svi izuzev dvojice “saradnika”, među kojima je i bivši šef Studia B Goran Šević.

Jovanjica Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

“Pozdrav, sutra oko 16h dolaze iz SAJ sa dronom. Da vidimo kako to izgleda kada napadaju i odakle to mogu”, napisao je Koluvija u ovoj grupi.

Ove poruke takođe dokazuju da su članovi “Saveta” znali da se u podrumskim prostorijama nalazi opojna droga jer sve vreme napominju i raspitaju “da li su ušli dole” i da stvar “ne sme da ode u medije”, kao i da su BIA I VOA te koju mogu da stopiraju medije.

BONUS VIDEO Miroslav Aleksić o Jovanjici

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare