Čedomir Kokanović
Čedomir Kokanović. Foto: Nova.rs

Advokata Čedomira Kokanovića napao je danas na Novom Beogradu kolega Aleksandar Cvejić. U izjavi za Nova.rs, Kokanović opisuje ovaj incident koji se desio nakon Skupštine Advokatske komore Srbije, na kojoj je Cvejić opozvan.

„Između ostalog predmet na skupštini koja je održana danas bila je i smena Aleksandra Cvejića, a nakon te skupštine došlo je do incidenta gde je mene kao pripadnika grupe advokata koji protestuje protiv donošenja ovog novog zakona on napao. Prišao mi je, mislio sam da se šali, ali sam se ubrzo našao na zemlji“, rekao je Čedomir Kokanović za Nova.rs.

Kako saznajemo, Cvejić je bio u društvu predsednika Advokatske komore Srbije Viktora Gostiljaca.

Čedomir Kokanović
Čedomir Kokanović. Foto: Nova.rs

Kokanovića su nakon napada odvezla kola hitne pomoći.

Aktuelni predsednik Advokatske komore Beograda (AKB) Jugoslav Tintor podneo je na današnjoj skupštini te komore neopozivu ostavku na funkciju. Između ostalog, na skupštini je pokrenut postupak opoziva pojedinih članova Upravnog odbora Advokatske komore Srbije (AKS), među kojima je i trenutni predsednik iste Viktor Gostiljac.

Podsećamo, advokati nezadovoljni predlogom novog Zakona o parničnom postupku najavili su novi protest za petak 11. juna u Beogradu. Advokati će se okupiti u 14 časova ispred zgrade Advokatske komore Srbije u Dečanskoj ulici u Beogradu. Nakon toga je planirana šetnja do Ministarstva pravde u Nemanjinoj ulici rutom pored Ustavnog suda, Pravnog fakulteta i Narodne banke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare