Foto: Nova.rs

Na stotine navijača Crvene zvezde koji su se u subotu uveče okupili u beogradskoj Beton hali da proslave titulu kluba, nakon čega je nastala opšta tuča i lomljenje okolnih kafića čija vrata obezbeđuju osobe iz suprotnog tabora, odnosno redova Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, bio je dovoljan razlog da se na kratko paralizuje glavni grad, pa čak i da se obustavi rečni saobraćaj, što je situacija koja se ne pamti osim kada je reč o manifestacijama poput karnevala brodova.

Foto: Nova.rs

Više stotina navijača tisaklo se u subotu popodne uz obalu Save kako bi proslavili 32. trofej šampiona države, a skup je, kako je kasnije ispričao potpukovnik policije Radoslav Repac, obezbeđivao dovoljan broj policajaca i pripadnika drugih jedinica poput Žandarmerije. Manifestacija je bila zakazana za 19.30, a samo par sati kasnije dogodilo se ono što su očigledno mogli da pretpostave svi osim policijskog rukovodstva – došlo je do tuče!

Za sve to vreme, rečni saobraćaj je bio obustavljen, a Savom su od Brankovog mosta ka ušću Save u Dunav, defilovali čamci i brodovi u kojima su bili igrači Crvene zvezde i njihove pristalice, što je kod dela građana izazvalo bes jer ne samo da su mostovi i centar grada bili zatvoreni. već je situacija bila ista i na reci. Za upravljačem jednog od plovila bio je fubaler Crvene zvezde Aleksandar Katai.

Da situacija bude još gora, javnost u Srbiji niko nije obavestio da će uopšte doći do bilo kakve obustave rečnog saobraćaja.

Foto: Nova.rs

Iako je ministar unutrašnjih poslova požurio da izjavi da ovaj sukob nema veze sa navijačkim obračunima, ta tvrdnja je malo verovatna jer je odavno poznato da je uhapšeni Belivuk zajedno sa svojim ljudima bio glavni za poslove obezbeđenja u Beton hali i da su njegovi momci stajali na gotovo svakim vratima duž cele štrafte, ali i da ovo nije prvi sukob navijača u tom delu grada.

Foto: Printscreen Instagram / crvenazvezdafk

Sve ovo dodatno potpiruje činjenica da restorani koji su najviše stradali „Lafajet“ i „Temperament“, čiji je menadžer Aleksandar Kajmaković koji je u februaru u Upravi kriminalističke policije navodno rekao da je jedan od vlasnika „Temperamenta“ ministar Nebojša Stefanović, koji je to ubrzo demantovao.

Podsetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je policija uhapsila 109 osoba u neredima u Beton hali. Za sada je određeno zadržavanje deset osoba zbog nasilničkog ponašanja, navedeno je u saopštenju.

Foto: Nova.rs

„Osumnjičeni koji su zadržani, njih deset, biće saslušani u tužilaštvu, nakon čega će dežurni zamenik, a u zavisnosti od njihove odbrane i od toga da li su ranije osuđivani, kada i za koja dela, odlučiti da li će predložiti sudiji za prethodni postupak pritvor ili ne“, piše u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare