Foto: Nova.rs

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić, ocenio je danas da je policija zakazala prilikom tuče navijača kod Beton hale u Beogradu, tokom proslave titule fudbalera Crvene zvezde, jer nije pokazala "čvrstinu države"."

„Običan građanin sada još više zazire od izlaska u grad i plaši se za svoju bezbednost“, rekao je Bodrožić za televiziju N1.

Pročitajte još:

On je upitao kako je moguće da neko danima priprema tako veliki skup pored vlasti koja i danas zabranjuje veća okupljanja od 20 ljudi, pogotovu jer je reč o ljudima koji su uvek opasnost za javni red i mir.

„Neverovatno je da mi već godinama, a i sam (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić je rekao da država nije sposobna da se obračuna sa huliganima sa stadiona, vidimo kako je to eskaliralo sa ovom grupom koja je nedavno pohapšena (grupa Veljka Belivuka), a ovo je neka druga grupa koja očigledno ima odrešene ruke da radi šta hoće“, rekao je Bodrožić.

„Šta tu ima da se slavi u takvom prvenstvu gde se belodano vidi da su mnoge utakmice nameštene, da vlada kriminal na sve strane, degutantno je bilo šta proslavljati“, naveo je.

Foto: Nova.rs

Na pitanje da prokomentariše navode dnevnog lista Danas da Vučić nema nameru da skraćuje mandat, odgovorio je da „ako je Vučić rekao da neće skratiti mandat, onda verovatno hoće“.

„Mislim da u vrhu vlasti razgovaraju kako da spreče gubitak Beograda, a da istovremeno pobede na predsedničkim izborima“, naveo je.

On je dodao i da je priča o demokratskim institucijama samo pokrivalica za Evropsku uniju ne samo po pitanju politike, već i u drugim sferama, poput medija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar