Foto: Nova.rs

Potpukovnik policije Radoslav Repac ocenio je da je reakcija policajaca u subotu uveče, prilikom nereda dela navijača Crvene zvezde kod Beton hale u Beogradu, bila "pravovremena" i da im je trebalo manje od pet minuta da intervenišu.

„Od momenta kada smo saznali da je došlo do narušavanja javnog reda i mira, trebalo je manje od pet minuta da jedinica udje i da grupu od 1.500 navijača potisne od samog mesta incidenta ka Brankovom mostu i da pri tom izoluje grupu od 130 huligana koji su narušili javni red i mir i radili ovo što su radili“, rekao je Repac gostujući danas na televiziji Prva.

Pročitajte još:

Potpukovnik policije rekao je i da su tom prilikom povredjena tri policajca koja su bila angažovana na obezbedjenju ove manifestacije, kao i da je bio angažovan dovoljan broj policije i Žandarmerije.

„Sama naša intervencija koja je bila krajnje efikasna je pokazala da nas je bilo dovoljno“, rekao je Repac i ocenio da su javna okupljanja „kompleksna stvar“ i da se ne može sve lako predvideti.

Incident na šetalištu kod Beton hale dogodio se u subotu uveče u vreme kada je veliki broj navijača počeo da se razilazi nakon proslave titule fudbalera Crvene zvezde.

„Oko 1.500 navijača se kretalo od Starog železničkog mosta, prema Brankovom mostu tim šetalištem, iz njih se izdvaja jedna ekstremna grupa huligana koji su dohvatili sve što su stigli i narušili javni red i mir. Oštetili su dva objekta i napali su građane koji su se nalazili u njima“, rekao je Repac.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar