Foto:KRIK/facebook/Aleksandar Papić (desno)

Sukob između aktuelnog ministra odbrane Nebojšte Stefanovića i njegovog, do skoro, najbližeg saradnika Aleksandra Papića ne jenjava, a nove varnice desile su se pre samo dan. Tako je prvi čovek Vojske Srbije optužio svog nekadašnjeg najbližeg saradnika, sada vlasnika tabloida "Objektiv", da sarađuje s klanom Veljka Belivuka, a reč je o osobi koja je godinama unazad bila tik uz ministra na gotovo svim svečanostima.

Papić, za koga pojedini mediji navode i da je kum Stefanovića, član je Srpske napredne stranke (SNS). Šira javnost upoznala ga je kao osobu od poverenja ministra odbrane, tada policije, i čoveka koji se gotovo uvek nalazio uz Stefanovića.

Pročitajte još:

Zajedno su pojavljivali na svim zgodama Srpske napredne stranke, ali i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), kao što je to bio slučaj 2018. godine na proslavi Dana policije. Ipak, osim Stefanovićevog bliskog saradnika, Papić se pominje i po ulozi kontroverznog biznismena koji je pod sumnjivim okolnostima učestvovao na raznim tenderima i kupovinama.

Okrenuo leđa ministru

U žiži pažnje javnosti našao se i maja ove godine, kada je na sednici odbornika Srpske napredne stranke opštine Zvezdara, glasao za smenu ministra Stefanovića, što je bilo iznenađenje s obzirom na njihovu zajedničku prošlost.

Sednica je bila poprilično burna, a saradnik Stefanovića, Srđan Đukić, optužio je tada Papića, inače koordinatora odbora na Zvezdari, da je po Beogradu „reketirao“ koristeći ime Gorana Papića, bliskog prijatelja tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova.

Foto:KRIK/facebook

Ubrzo je snimak svađe procureo u javnost:

Đukić: Koja je vaša funkcija? Ajde hoćemo za vas da glasamo sad redom svi? Hoćemo tako?

Papić: Odgovoriću vam vrlo rado. Ovo nije privatno.

Đukić: Ovo je privatizovano. Vi ste to privatizovali.

Papić: Moja funkcija je koordinator.

Đukić: Ko te postavio na tu funkciju? Ti si mene hteo da hapsiš prijatelju.

Pročitajte još:

Papić: Ja samo moram da napomenem da je Srđan Đukić zet Gorana Papića.

Đukić: Naravno, naravno. Tebe je Nebojša Stefanović napravio, treba da te bude sramota. Sramota.

Inače, Papić je vlasnik firme „Alcantara Invest“, čiji je račun jedno vreme bio u blokadi. Papićeva „Alcantara Invest“ u centru pažnje javnosti našla se 2015. godine, kada je kupila luksuzni hotel u Vrnjačkoj banji ispod cene kao jedini ponuđač. Ubrzo je dobila subvenciju iz državnog budžeta za renoviranje istog hotela i potom ga prodala drugoj osobi.

„Hotel „Tonanti“ u Vrnjačkoj Banji kupila je po ceni od 750.000 evra upravo kompanija „Alcantara invest“, da bi ga sledeće godine preprodala kompaniji „Konrad“, u vlasništvu Darka Đurovića, odnosno firmi „Tonanti“, koju istoimeni osniva u julu 2016. godine. Ostalo je nepoznanica kako je „Alcantara invest“ došla do 750.000 evra da kupi hotel u Vrnjačkoj Banji osim što je logično pretpostaviti da je novac stigao u vidu pozajmice na račun pomenute firme. Ko i pod kojim uslovima je pozajmio novac, zasad je nepoznanica“, pisao je ranije portal Ekspres.

Posrednik u hotelu „Šumadija“

Kako je BIRN ranije pisao, upravo Papić je bio posrednik, koji je u ime ministra išao kod vlasnika hotela „Šumadija“ i nudio mu novac kako bi se zataškala afera sa ocem ministra, Brankom Stefanovićem, koji je vlasniku „Šumadije“ nudio 300.000 evra u kešu kako bi preuzeo vlasništvo nad hotelom.

Stefanovićeva uzdanica, kako je nazivan, proteklih godina viđan je uvek tik uz Stefanovića, tada ministra policije.

Ipak, ono što je izvesno, jeste da je, pored nekadašnje državne sekretarne MUP Dijane Hrkalović, bio čovek od poverenja Nebojši Stefanoviću. Bio je upućen u sve poslove koje je vodio ministar.

 

BONUS video: Sve žrtve Belivukovog klana

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar