Foto:printscreen pink.rs

Suđenje Goranu Papiću, bivšem zameniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), počelo je danas u Višem sudu u Beogradu, a on je na pretresu negirao krivicu za trgovinu uticajem, rekavši da je postupao po nalogu bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića. Papić, nekada visoki funkcioner MUP Srbije i bliski saradnik Stefanovića, u više navrata dovođen je u vezu sa raznim aferama, pa se tako svojevremeno susreo sa optužbama za prebijanje vlasnika restorana "Jahorina".

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno da je zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega privremeno oduzeto.

Pročitajte još:

Papić je na današnjem pretresu izneo odbranu, a njegov advokat Branislav Tapušković izjavio je nakon suđenja da je njegov branjenik postupao po naredbama, tada nadređenog, Stefanovića.

Papić, koji sada upire prstom u aktuelnog ministra odbrane, do nedavno je slovio za najbližeg čoveka Stefanovića, takoreći, osobu od poverenja. Ostavku u MUP je podneo nakon što je na čelo policije došao Aleksandar Vulin.

Kako su mediji svojevremeno pisali, reč je o funkcioneru koji je bez dana policijske škole vrtoglavo napredovao u MUP u vreme Stefanovićeve vladavine, a mediji su o njemu izveštavali i zbog brutalnog prebijanja Dejana Pejovića, vlasnika restorana „Jahorina“.

Papić je tog 22. oktobra 2019. godine u Zaplanjskoj ulici u naselju Braće Jerković, sa saučesnikom – svojim kolegom Tomislavom Antonijevićem, šefom Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja narkotika, prebio vlasnika „Jahorina“. Pretučen je zbog toga što je otvorio lokal u blizini restorana Milorada Papića, inače Goranovog oca.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pejović, vlasnik restorana, je 2019. godine tvrdio da ga je Papić pretukao posle svađe koju je imao sa njegovim ocem Miloradom. Milorad Papić mu je, kako je ispričao, pretio rekavši da je njegov sin Goran kum Nebojše Stefanović.

Pejović je, prema njegovim tvrdnjama, tog 22. oktobra petnaest minuta brutalno maltretiran pred suprugom koja je virištala i preklinjala ih da prekinu. A onda je došla policija koja je privela Pejovića i zadržala ga u pritvoru. ne dajući mu ni potrebnu medicinsku negu, uz konstantne pokušaje da sa njim postignu dogovor da se slučaj zataška.

Pročitjate još:

Osim toga Papićeve kolege upale su na Pejovićev privatni posed, pretile njegovoj supruzi, oduzele i uništile snimke sa kamera o čemu postoje dokazi i izveštaj ovlašćenog servisa.

Za Papića se takođe navodi da je kupio fakultetsku diplomu u Priboju, da je za manje od četiri godine vrtoglavo napredovao do mesta zamenika načelnika SBPOK-a. Takođe je navedeno i da je Goran Papić vlasnik stana u Preševskoj 40 na Zvezdari od 160 kvadrata u vrednosti od 200.000 evra, a da poreklo te njegove imovine nikada nije dokazano.

Poslednja u nizu afera jeste slučaj vraćanja blindiranog vozila Miljkoviću.

Reč je o luksuznom automobilu, koji su koristii pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

BONUS VIDEO: Veze između Kavčana i grupe Velje Nevolje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare