Foto:printscreen pink.rs

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas optužni predlog protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog krimina (SBPOK) Gorana Papića zbog sumnje da je trgovao uticajem.

„Obaveštavamo Vas, da je nakon sprovedenih dokaznih radnji, od strane Posebnog odeljenja za suzbijanja korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, protiv okrivljenog Gorana Papića, podnet optužni predlog, zbog krivičnog dela Trgovina uticajem. U optužnom aktu predloženo je izricanje krivične sankcije u skladu sa zakonom i izricanje mere bezbednosti zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti i isti je dostavljen Višem sudu u Beogradu“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Podsetimo, MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Kako su mediji tada prenele, radi se o vođi navijača Marku Miljkoviću.

BONUS video: Jovanjica, Koluvija, Stefanović…- gosti Božo Prelević, Stevan Dojčinović

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare