Milan Isakov, Slobodan Milenković i Dušan Mitić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Od otkrivanja afere "Jovanjica", inspektor Slobodan Milenković nalazi se na meti napada u kojima se optužuje za najrazličitija krivična dela, do toga da je državni neprijatelj. Nedeljnik "Vreme" u najnovijem broju otkriva detalje o Milenkoviću, ali i kako je jedna akcija mogla da mu dođe glave i to zbog sumnjivih okolnosti.

„Vreme“ otkriva detalje o akciji koja se dogodila na Vračaru, a iza koje je stajao Milenković.

„Ubrzo pošto je Milenković otkrio „Jovanjicu“, umala ga nije zadesila slična sudbina. Uoči dočeka 2020. na Vračaru u večernjim satima trebalo je da se dogodi primopredaja veće količine droge. Sa opasnim nakodilerom posao je ugovorio, kako su mediji spekulisali, policijski doušnik. Međutim, kriminalci su, izgleda, to nekako saznali. I ne samo da im je neko dostavio poverljive službene informacije o saradniku, već su dobili i dojavu da bi pored doušnika, na tajnom zadatku mogao da bude i načelnik Milenković. Suprotna strana je zapucala čim im se na vidiku ukazao diler, za kog su dobili dojavu da je lojalniji policiji nego kriminalcima“, piše nedeljnik „Vreme“.

Pročitajte još:

Tada su počele da se događaju još sumnjivije stvari.

„Prštala je Kursulina ulica od metaka, u policijskog doušnika je sasuta bar šest. Nastala je opšta pometnja i jurnjava. Kola Hitne pomoći, sa ranjenikom, još su jurila ka Urgentnom centru kada su, slučajno ili ne, prorežimski mediji ekskluzivno objavili: „U vatrenom obračunu ranjen policajac“. Ministarstvo unutrašnjih poslova je, iste večeri, tu vest demantovao“, navodi nedeljnik.

Pitanja je bilo ko je novinarima dojavio, srećom, lažnu vest.  Usledila je istraga Sektora unutrašnje kontrole, inspektori su više puta ispitivani. Prošli su sve provere, bez disciplinske kazne.

BONUS VIDEO: Jovanjica, Koluvija, Stefanović…- gosti Božo Prelević, Stevan Dojčinović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare