Slobodan Milenković, Predrag Koluvija,Foto: MUP Srbije/Printscreen/minrzs.gov.rs

Vest o hapšenju Predraga Koluvije, većinskog vlasnika imanja "Jovanjica", bila je uvertira za vršljanje Bezbednosno-informativne agencije (BIA) po čuvenoj policijskoj stanici u 29. novembra, piše nedeljnik Vreme. Cilj tadašnje akcije BIA bio je da otkrije ko je doušnik opozicije koji je preneo vest o hapšenju Koluvije i time ugrozio proizvodnju konoplje, koja se u to vreme odvijala u "Jovanjici".

Potpredsednik opozicione Narodne stranke i tada poslanik Skupštine Srbije Miroslav Aleksić, tog novembra 2019., javnosti je obelodanio vest da je uhapšen Koluvija, vlasnik dobra „Jovanjica“. Ta vest dospela je u žižu javnosti tek dve nedelje od zvaničnog hapšenja kada ju je, kako je pomenuto, plasirao Aleksić na redovnoj sednici Skupštine, pitajući policiju javno zašto to i dalje krije.

Naveo je tada da ima sazananja da je tokom hapšenja Koluvija pozvao brata predsednika Srbije Andreja Vučića. Ti navodi pokrenuli su lavinu pitanja i komentara.

Pročitajte još:

MUP, suočen sa iznesenim činjenicama, nije imao kud osim da pod pritiskom prizna da se akcija dogodila. Tada je na scenu stupila BIA. Agenti Bezbednosno-informativne agencije upali su u čuvanu policijsku stanicu 29. novembar i danima vršljali po njoj nadajući se da će naći „krticu“ u redovima policije. Njih zapravo i nije zanimalo kako su i po čijem nalogu njihove kolege proizvodile drogu, već ko je dojavio medijima i opoziciji informaciju o hapšenju Koluvije.

„Ko je dojavio opoziciji za „Jovanjicu“? Ko od vas razgovara i šuruje sa novinarima? Da li načelnik Slobodan Milenković radi za američku DEA? Šta Mitić zna o Koluviji? Kako su policajci oktrili fabriku skanka?“, bila su samo neka u nizu pitanja koje je BIA postavila beogradskoj policiji piše nedeljnik „Vreme“ u najnovijem broju.

Njima je, kako piše „Vreme“, zapravo najviše smetalo što policija obavlja svoj posao.

Podsetimo, inspektor Slobodan Milenković se, nakon otkrivanja „Jovanjice“, našao pod paljbom režimskih tabloda, koji su samo želeli da unište njegov ugled.

BONUS VIDEO: Akcija MUP-a – hapšenje zbog pranja novca

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare