Đorđe Prelić Foto: Privatna arhiva

Jedan od učesnika u ubistvu Brisa Tatona, navijač Parizana Ðorđe Prelić, od pre nekoliko dana ponovo je na slobodi, jer je po odluci Apelacionog suda pušten na uslovni otpust iz zatvora sa izdržavanja kazne zatvora od 10 godina.

Kako saznaje Tanjug, Apelacioni sud je 30. juna preinačio odluku Višeg suda u Beogradu od 3. juna, kojom je molba Prelića za uslovni otpust bila odbijena.

Apelacioni sud je usvojio žalbu Prelićevog branioca na prvostepenu odluku.

Prelić je nakon ponovljenog suđenja 2018. godine pravosnažno osuđen za krivično delo teško ubistvo kao jedan od organizatora nereda koji su doveli do masovne tuče navijača Partizana i francuskog Tuluza na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine neposredno pred utakmicu Partizan – Tuluz, a u kojoj je stradao Taton.

On je bio u bekstvu pet godina do hapšenja u Španiji i izručenja Srbiji 2014. godine.

Prvom prvostepenom presudom Prelić je 2011. godine, dok je bio u bekstvu, u odsustvu bio osuđen na 35 godina zatvora kao organizator nereda navijača u kojima je stradao Taton, ali je tu kaznu umanjio Apelacioni sud i pravosnažno ga osudio na 15 godina zatvora.

Nakon ponovljenog suđenja u njegovom prisustvu, on je bio prvostepeno osuđen na 12 godina, ali je Apelacioni sud tu presudu preinačio i pravosnažno ga osudio na 10 godina zatvora.

U zatvoru je zbog ubistva Tatona još samo Dejan Puzigaća, sa monaškim imenom Sava, dok je svih ostalih 12 optuženih za ubistvo Tatona su ranije osuđeni na zatvorske kazne već pušteni iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.

Puzigaća izdržava kaznu od 13 godina zatvora, a i on je bio u višegodišnjem bekstvu do hapšenja u Grčkoj i izručenja Srbiji.

BONUS VIDEO:  Policija na stadionu Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (3)