Foto:Screenshot/Instagram/southpaw993

Nakon što je policija sredinom maja uhapsila koordinatora Kancelarije za mlade u Kladovu i kik-boksera Darka Stevanovića (28) i Luku Otaševića (24), poznatog zelenaša iz tog grada zbog pokušaja iznude, zastrašivanje svedoka u ovom gradu ne prestaje.

Poslednje u nizu zastrašivanje dogodilo se 4. avgusta ove godine, kada je svedok u ovom slučaju obavešten lično od Otaševića da bi se plašio šta bi se desilo sa njim kada bi nekog strpao u zatvor, i šta će da mu se desi kad izađe, kao i da ima vremena da dobro razmisli. Pored toga, Otašević je preko posrednika nudio novac da promeni iskaz. Navode da se događa zastrašivanje potvrdila je i viša javna tužiteljka iz Negotina Ksenija Banković, koja je rekla da je podnesena krivična prijava zbog ometanja dokazivanja.

Kako je naš portal pisao sredinom maja, tandem Stevanović – Otašević uhapšen je sredinom maja zbog sumnje da su izvršili iznudu, odnosno terete se da su 14. maja u večernjim satima u okolini Kladova, uz pretnju puškama od žrtve uzeli ugovore i priznanice o dugovanju, koje je oštećeni zaključio sa dužnicima u vrednosti od 87.000 evra.

Oni su, kako sumnja policija, odveli oštećenog iz Kladova u Petrovo selo, prepadali ga pucajući oko njega iz automatskog oružja,.

„Pitali su ga da li je svestan šta je uradio, a kada je oštećeni rekao da ne zna kazali su mu da je pozajmio novac njihovim dužnicima, i da su oni zbog toga ostali „kratki“.

Nekoliko dana nakon hapšenja Otaševića i Stevanovića, priveden je i Stefan Panić, nakon što je jedan mladić prijavio policiji da ga je Panić zastrašivao.

Pročitajte još:

„Svedok je prijavio da ga je Panić sačekao ispred kuće. Rekao mu je: “Čitao sam tvoj iskaz, moram ti reći da nije dobar i da moraš da ga menjaš. Razmišljaš li o tome šta će biti za mesec dana kada puste ove? Svedok je odmah otišao u policiju koja je privela Panića“, kazao je ranije naš dobro obavešten izvor, a tužiteljka potvrdila da se sumnjiči za ometanje pravde.

Tri meseca kasnije, Otašević nastavlja sa zastrašivanjem svedoka.

U Kladovu je pre nedelju dana Otašević sreo svedoka u slučaju iznude i nakon što ga je presreo mu rekao: „Čitao sam sve što si rekao, znam da si nagovarao ljude da priznaju“, nakon čega mu je kazao „ja bih se lično plašio šta bi se desilo sa mnom kada bih nekog strpao u zatvor ta će da mi se desi kad taj izađe“, te dodao da razmisli dobro i da ima vremena za razmišljanje.

Svedok koji je podneo krivičnu prijavu rekao je i da je Otašević preko posrednika nudio novac da promeni iskaz.

„Kako živimo u malom mestu, plašim se za svoju sigurnost, kao i za sigurnost svojih roditelja, jer je Otašević već ranije vršio krivična dela uz upotrebu oružja, a poznato mi je i da je drugima pretio, i nikada se ne zna šta može da uradi i kada će da ostvari svoje pretnje“, navodi se u krivično prijavi.

Sa druge strane, viša javna tužiteljka u Negotinu Ksenija Banković kaže za naš portal da je istraga u slučaju iznude skoro završena, i da se čeka dopunsko balističko veštačenje.

„Ispitani su svi svedoci i niko nije odustao, ali postoje krivične prijave zbog ometanje dokazivanja, odnosno zastrašivanja jer vrše uticaj da svedoci izmene iskaz. Postupak za ometanje pravde je objedinjen sa sumnjom u krivično delo iznuda, jer ukoliko bi bio razdvojen postupak, to bi se samo razvodnilo“, kazala je za naš portal viša tužiteljka.

Ona je rekla i da je osumnjičenom Stevanoviću i Otaševiću zabranjeno napuštanje stana i mera zabrane komunikacije, i da policija na svaku dojavu da je neko otišao kod njih, ode i proveri.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare