Foto:Screenshot/Instagram/southpaw993

Koordinator Kancelarije za mlade u Kladovu i kik -bokser Darko Stevanović (28) uhapšen je prošlog vikenda zajedno sa Lukom Otaševićem (24) poznatim zelenašem iz tog grada zbog pokušaja iznude. Obojica su odranije poznati policiji, a njihova žrtva navodno je mladić, povratnik iz SAD, koji je svoj novac pozajmio prijateljima koji su Otaševiću dugovali novac.

Informaciju o hapšenju potvrdila je za naš portal zamenica višeg javnog tužioca u Negotinu Ksenija Branković, koja je navela da je obojici osumnjičenih, nakon saslušanja, određen pritvor.

Kako je saopštio MUP, dvojica osumnjičenih terete se da su 14. maja u večernjim satima u okolini Kladova, uz pretnju puškama od oštećenog uzeli ugovore i priznanice o dugovanju koje je oštećeni zaključio sa svojim dužnicima, te da se sumnja da je vrednost oduzetih ugovora i priznanica 80.000 evra.

„Oni su odveli oštećenog iz Kladova u Petrovo selo, koje je udaljeno 30 kilometara i u šumi su ga potom, prepadali pucajući oko njega iz automatskog oružja. Ispalili su najmanje pet hitaca, koje je policija kasnije pronašla. Jedan od njih ga je naterao da isključi telefon, ali pošto je on imao i drugi, uspeo je da odvede policiju na mesto gde su pucali i zastrašivali ga“, objašnjava izvor našeg portala i dodaje:

„Pitali su ga da li je svestan šta je uradio, a kada je oštećeni rekao da ne zna kazali su mu da je pozajmio novac njihovim dužnicima, i da su oni zbog toga ostali „kratki“.

Onda su se, kako tvrdi naš sagovornik, dogovorili da Otašević vrati novac oštećenom, koji je on dao ‘njegovim’ dužnicima, kako bi se sve vratilo na staro.

„Potom su se vratili u Kladovo gde su obilazili sve dužnike i govorili im da ponovo duguju Otaševiću. Oštećeni je u jednom trenutku uspeo da pobegne i slučaj prijavi policiji.

Pročitajte još:

Sve ovo bi možda bila jedna „obična“ zelenaška priča, da njen glavni akter nije istaknuti naprednjak u Kladovu.

„Stevanović je kik bokser i udarna pesnica SNS-a u Kladovu. Inače je i koordinator Kancelarije za mlade u Kladovu i predsednik njihove omladine, a iza sebe ima više krivičnih i prekršajnih prijava. Međutim, sve one, do pre nekoliko dana, nalazile su se u nečijoj fioci“, kaže naš izvor.

Stavili mu pištolj u ruke

Oštećeni je tvrdio u policiji da je tokom boravka u Petrovom selu, Otašević uzeo pištolj, repetirao ga, a potom dao oštećenom.On je kazao da su na ovaj način hteli da ga zaplaše rečima d aje sada ostao njegov Dnk trag na oružju, i da će policija doći do njega ukoliko se tim oružjem počini ubistvo“, kaže naš izvor.

On tvrdi da je Stevanović služio za obavljanje prljavih poslova za SNS u Kladovu.

„Stevanović je radio i na projektima međunarodne saradnje, koje se dodeljuju iz sredstava EU, a predstavljali su ga kao elektroinžinjera, iako on nema završenu ni srednju školu. Postoje prijave protiv njega i za to, ali se do sada ništa nije preduzimalo“, kaže izvor našeg portala.
Što se drugog uhapšenog tiče, kako kaže izvor, reč je o zelenašu i, kako kaže, osobi koja iza sebe ima više krivičnih prijava i kome „pola grada“ duguje.

Tužilaštvo: Saslušano troje svedoka

Zamenica tužioca Ksenija Branković koja vodi istragu kazala je za portal Nova.rs da su u ovom slučaju saslušana tri svedoka, to jest koja se u krivičnoj prijavi pominju kao lica kojima je novac pozajmio ostećeni, a čija potrazivanja prema njima je protivpravno preuzeo Luka Otašević.

Pritvor im je određen zbog uznemirenja javnosti, jer se radi o krivičnom delu gde postoji sumnja da su osumnjičeni uz prinudu, koristeći vatreno oružje pokušali da iznude 87.000 evra, što je za većinu stanovništva ovde veliki novac“, napominje tužiteljka Branković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare