Foto: N1, Zatvor, Ilustracija

Nakon hapšenja velikog broja pripadnika "Vračarskog klana", koji je pod vođstvom Nikole Džonija Vušovića, Centralni zatvor je pun kavčana, ali i velikog broja pripadnika suparničkog škaljarskog klana. Takođe, tu su i pripadnici ozloglašenog klana Belivuk - Miljković, koji su u pritvoru već više od dve godine, a na snazi su visoke mere bezbednosti.

Na istom mestu, u Centralnom zatvoru, su se našli pripadnici suprostavljenih kriminalnih grupa – škaljarci i kavčani.

Ipak za sada je stanje u Bačvanskoj mirno i nije zabeležen nijedan incident.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

„Nema ni govora da je opsadno stanje u CZ-u. U ovom trenutku se nalazi veliki broj lica koji su povezani istim krivičnim delom i pripadnici su organizovanih kriminalnih grupa što samo po sebi podrazumeva da su u najvećem pritvoru u zemlji na snazi visoke mere bezbednosti.

Pročitajte još:

Nema potrebe da se podiže tenzija jer ovo nije situacija od juče, već je u pitanju činjenično stanje koje imamo duže od godinu i po dana. Da pripadnici Službe za obezbeđenje profesionalno obavljaju svoje zadatke i o svemu vode računa govori i to da nije bilo nijednog incidenta među ovim licima u tom periodu“, rečeno nam je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Nikola Vušović Foto:MUP Srbije

Podsetimo, najskorije hapšenje dogodilo se minule nedelje kada su uhapšeni pripadnici „Vračarskog klana“, dok je njihov vođa Nikola Džoni Vušović u bekstvu. Oni se terete za tri likvidacije, a pod istragom su i za pet pokušaja ubistva. Navodno, grupa je radila za vođe kavačkog klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, baš kao i klan Belivuk – Miljković.

BONUS VIDEO: Prekinuto ročište Belivukovoj grupi. Branioci traže izuzeće svih tužilaca, pa i Zagorke Dolovac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar