Podeli:
Foto: Printscreen/Strana.ua

Rostislav Černobrivi, viši narednik ukrajinskog MUP, sumnjiči se da je pružio logističku podršku i odavao informacije četvorici napadača iz Srbije i Crne Gore koji su teško ranili navodnog vođu kavačkog klana.

Ukrajinska policija koja radi na rasvetljavanju pokušaja ubistva navodnog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera (37) pored dva Srbina i dva Crnogorca koji se dovode u vezu sa atentatom, uhapsili su i svog kolegu Rostislava Černobrivija, višeg narednika ukrajinske policije, prenosi portal Kantri polisi.

Službenik nacionalne policije, kako navode, uhapšen je tokom akcije specijalaca koji su posle pucnjave u Odesi lisice na ruke stavili srpskim državljanima Milanu Brankoviću (31) i Petru Jovanoviću (46), kao i Crnogorcima Emilu Tuzoviću (30) i Stefanu Đukiću (30). Sumnja se da im je policajac davao logističku podršku i odavao informacije otkako su početkom maja ušli u Ukrajinu. Dvojica osumnjičenih uspela su da pobegnu, a za dvojicom osumnjičenih još uvek se traga. Zvicer, koji je pogođen s tri hica u grudi, u teškom je stanju i bori se za život.

Atentatori na Radoja Zvicera, Foto: detective-info.com.ua

“Nekoliko sati posle pucnjave policija je ušla u trag beguncima, koji su prethodno zapalili “smart”. Opkolili su ih na ulazu u Odesu dok su pokušavali da iz Ukrajine pobegnu u Moldaviju. Na veliko zaprepašćenje, s njima su zatekli i svog kolegu – otkrili su izvori iz istrage.

“Ovo je neuspeh ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine”, rekao je izvor iz policije. On je potvrdio jučerašnje pisanje Kurira da se sumnja da je likvidaciju naručio D. H. iz Užica, inače pripadnik bande Pink Panteri, i jedan od najbližih saradnika pokojnog vođe škaljarskog klana Igora Dedovića, koji je ubijen u januaru u Atini. Izvor iz istrage rekao je da je srpska policija još u aprilu obavestila kolege iz Ukrajine da se sprema atentat na Zvicera.

Foto: detective-info.com.ua

“Informaciju koja je stigla iz Srbije ozbiljno su shvatili i organizovali su specijalni tim. Za njega je znao mali broj ljudi i njihov zadatak je bio da prate svaki korak članova grupe koji su ušli na našu teritoriju i da spreče likvidaciju. Kada je četvorka ušla u Ukrajinu, snimljen je njihov kontakt s dvojicom bivših boraca, veterana antiterorističke jedinice, koji su im pomogli da kupe oružje, automobile, municiju i mobilne telefone. Takođe, pomagali su im da svakodnevno prate Zvicera i njegovu porodicu”, kaže izvor, a prenose lokalni mediji.

Međutim, sumnja se da su u policiji imali krticu i da zato nije sprečen atentat. – Predmet istrage biće da li je njihov saradnik iz policije pomogao da se osujeti plan da se atentat spreči, odnosno da se istražitelji skrenu na pogrešan trag i tako omogući napadačima da pobegnu – pišu mediji. Ipak, zahvaljujući tome što su već bili na merama, oni su brzo uhapšeni. – Kod sebe su imali telefone koji su praćeni i s malim zakašnjenjem locirani na 500 kilometara od mesta napada – dodaje izvor upućen u poteru za beguncima, koji su pokušali da pruže otpor specijalcima prilikom hapšenja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar