Foto: N1; Milutin Jeličić Jutka

Milutin Jeličić Jutka osuđen je na tri meseca zatvora, nakon što se danas konačno pojavio na ročištu.

Ranije danas, Tužilaštvo je zatražilo jedinstvenu kaznu zatvora od 7 meseci zatvora. Ipak, sud je izrekao prvostepenu presudu i osudio Jeličića za krivično delo nedozvoljene polne radnje, kaznom zatvora od tri meseca. Sud nije našao nikakve olašavajuće okolnosti jer je Jeličić do sada već osuđivan tri puta krivično uslovnim kaznama. Za krivično delo polno uznemiravanje sud smatra da tužilac nije pružio dovoljno dokaza, zapravo da iako je Marija Lukić veštacima – policajcima, davala drugi aparat sa porukama, to nije uzeto u obzir.

U Osnovnom sudu u Kruševcu danas je izečena presuda u slučaju u kojem je Milutin Ječić Jutka, optužen za seksualno uznemiravanje Marije Lukić. Bivši predsednik opštine Brus osuđen je na tri meseca zatvora. Tužilaštvoje zatražilo jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci zatvora, dok se Jutka se izjasnio da mu je ceo postupak politički napakovan.

Osnovni sud je suđenje sproveo u skladu sa odlukom Grada Kruševca o proglašenju vanredne situacije i u skladu sa pravilima koje je sud doneo kako bi se zaštitilo zdravlje zaposlenih i stranaka i sprečilo dalje širenje koronavirusa.

Poslednji pretres odigrao se, ponovo bez Jutke, 19. juna budući da policija po nalogu za privođenje od 10. juna, nije pronašla okrivljenog na adresi, a potom je 22. juna, Osnovni sud odbio predlog tužilaštva da okrivljenom odredi pritvor.

Ispred zgrade suda u Kruševcu i danas u se okupile organizacije koje se bore za prava žena i njihovu zaštitu od nasilja, a u organizaciji “Peščanika” iz Kruševca.

Noseći transparente na kojima je pisalo “Nađoste li ga”, “Da nije možda u skupštini”, “Pravda za Mariju”, želeli su da skrenu pažnju javnosti da je bitno da se ovaj proces privede kraju.

Jutka izgubio u Brusu

Naprednjaci su odneli ubedljivu pobedu u Brusu, osvojivši 16 od ukupno 29 odborničkih mandata u lokalnoj skupštini. Izborna lista „Za moderan Brus“ koju je predvodio Milutin Jeličić Jutka osvojila je samo 7 mandata.

Izborni dan obeležilo je pojavljivanje Milutina Jeličića Jutke, bivšeg predsednika opštine Brus, koji je optužen za seksualno uznemiravanje Marije Lukić, na biračkom mestu u toj opštini. Njegovo pojavljivanje dobilo je značaju jer je samo dva dana pre nego što se pojavio na biračkom mestu, izbegao privođenje u Osnovni sud u Kruševcu nakon što je odbio da se pojavi na suđenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare