Foto: Koluvija sa Vulinom na Jovanjici, Printscreen/minrzs.gov.rs

Na današnjem glavnom pretresu u postupku protiv Predraga Koluvije, većinskog vlasnika poljoprivrednog gazdinstva "Jovanjica", na kome je krajem prošle godine zaplenjena rekordna količina marihuana, svoje uvodno izlaganje izneo je postupajući tužilac Saša Drecun, koji je između ostalog rekao da je tokom istrage saslušao 115 svedoka. Međutim, među njima nema nikog od kadrova vladajuće partije SNS, koji su se u više navrata fotografisali i promovisali ovo imanje.

Sem Koluvije u postupku za „Jovanjicu“ optuženo je još devet osoba, a tužilac je izneo više od 320 pisanih dokaza, desetina veštačenja, službenih beleški MUP, izveštaja o potrošnji struje i energije, koji direktno optužene dovode u vezu sa proizvodnjom kanabisa u veštačkim uslovima.

Koluvija i Zoran Babić, Foto: Printscreen RTV Stara Pazova

Drecun je istakao i da je tokom istrage saslušano više od 115 svedoka. Ipak, interesantno je da se među njima ne nalazi niko od političkih funcionera koji su prethodnih godina obilazili ovo imanje, a o čemu svedoče i brojne fotografije na društvenim mrežama.

Pročitajte još:

Između ostalog, izveo je i izveštaje o pretresima na nekoliko lokacija na kojima je pronađena marihuana, dok je najveći udeo zaplenjen upravo na imanju „Jovanjica“.

Tužilaštvo je istaklo i da su optuženi znali da je delo koje čine zakonom zabranjeno i dodao da su komunucirali preko aplikacije „Razgovor“, u kojoj su bili upisani po kodnim imenima.

Koluvija ima upalu uha

Foto: Printscreen/Radio televizija Vojvodine

Tokom pretresa ponovo se oglasio prvookrivljeni Koluvija, koji je zatražio da prati suđenje sa drugog mesta, jer ima problem sa sluhom. Rekao je da ne čuje na oba uha, ne precizirajući procente u kojima mu je sluh oštećen, te da bi zbog toga trebalo da ima intervenciju.

Suđenje je potom odloženo, jer sudsko veće bi trebalo da saopšti presudu u drugom postupku, a na sledećem pretresu nastaviće izlaganje tužilac.

Dobričanin Nikodinović: Dokazi pribavljani na nezakonit način

Zora Dobričanin Nikodinović, Foto:Nemanja Jovanović

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, koja u postupku zastupa prvookrivljenog Koluviju, rekla je za medije nakon suđenja da je većina dokaza u postupku pribavljena na nezakonit način.

„Većinu dokaza tužilaštva mi smo osporili na pripremnom ročištu. Većina dokaza pribavljena je na nezakonit način“, rekla je ona.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar