Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je večeras pritvor članu grupe “Levijatan” K.B. dok je odbio da pritvor odredi ostaloj petorici koji su bili uhapšeni zbog nasilničkog ponašanja prema M.B.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je prema K.B odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Istim resenjem je odbio predlog tužioca da se prema P.M, T.Z, B.M. i L.U odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će oni ometati postupak uticanjem na oštećenog, dodala je Stanković.

Napomenula je da je protiv ovog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

U utorak je nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu policija uhapsila šest pripadnika grupe „Levijatan“, zbog sumnje da su maltretirali i prebili oštećenog M.B. a potom ga primoravali da na Fejsbuku uputi izvinjenje ovoj grupi zbog ranije ostavljenih komentara.

Svi se terete za krivično delo nasilnicko ponašanje prema M.B, a K.B. se tereti i za ugrožavanje sigurnosti M.B.

Prema navodima krivične prijave, osumnjiceni su 2. oktobra na uglu ulica Milutina Uskokovića i Koste Abraševića presreli oštećenog M.B. od koga su zahtevali da, dok ga snimaju kamerom telefona, izgovori reči koje su od njega tražili, što je M.B. odbio, prenosi tužilaštvo.

Usled jakog udarca u glavu koji mu je otvorenom šakom zadao K.B, oštećeni je pao, a ostali osumnjičeni su mu onda rukama i nogama zadali više udaraca u predelu glave i tela upućujući mu pretnje.

Dva dana kasnije, K.B. je telefonom pozvao M.B. uputivši mu različite pretnje zahtevajući od njega da na društvenoj mreži „Fejsbuk“ objavi snimak u kojem se izvinjava za komentar koji je ranije ostavio u vezi delovanja grupe „Levijatan“.

(Kraj) mlj/dž

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar