Foto: Amy Beth Bennett / Polaris / Profimedia

Jedan Srbin N. R. je upucan, a drugi izboden nožem pre dve večeri u Majamiju. Obojica se nalaze u bolnici i životi im nisu ugroženi, saznaje Serbian Times.

Do napada je došlo oko 18.45 časova u prestižnom Design districtu u Majamiju, kada su još uvek neidentifikovani napadači na parkingu šoping mola napali N.R. i njegovog prijatelja, koji su se vraćali iz kupovine. Motiv je bila pljačka, tačnije kese iz brendiranih prodavnica koje su napadnuti nosili u rukama.

„Nosili smo kese sa kupljenim stvarima kada nas je nekoliko njih presrelo na parkingu, baš u trenutku kada smo otvorili gepek. Tražili su da im damo kese i novčanike a kad nismo pristali počela je tuča. Pošto su videli da neće lako doći do stvari, povadili su pištolje i noževe. Mene su sa leđa dva puta udarili po glavi pištoljem, ali sam uzvratio udarac, ostao na nogama. Onda su pripucali“, rekao je napadnuti N.R. za Serbian Times.

„Jedan metak mi je prošao kroz levu nogu, a drugi je udario u kost desne. Pomislio sam u trenutku da ću da umrem pošto sam izgubio mnogo krvi, a nismo znali kada će doći Hitna pomoć. Sva sreća, brzo su intervenisali, dodao je naš sagovornik u trenucima dok su ga lekari u bolnici spremali za operaciju desne noge. Bolovi su baš veliki, čekam da me operišu, ali izguraću, ipak smo mi Srbi. Moj prijatelj se dobro oseća, trenutno rade intervenciju na njemu. Nadam se da ćemo se obojica izvući bez posledica“, kaže on.

Kako objašnjava N. R., inače vlasnik jedne transportne kompanije u Čikagu, policajac koji je prvi stigao javio mu je da su kamere sve snimile i da su na tragu jednom osumnjičenom.

Bonus video: Policija u Zemun polju pokušala da zaustavi BMV, vozač im uzvratio hicima iz pištolja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar