Mesto zlocina policijska traka policija zlocin
Mesto zločina Foto:TANJUG/ SINISA KUPINOVIC

Ranko Čampar (59) iz Aleksinačkih Rudnika osuđen je danas na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Srđana Stojkovića (40), takođe iz ovog mesta.

Sudija Višeg suda u Nišu Mirko Drašković obrazlažući sudsku odluku, saopštio je da je tokom sudskog postupka nesumnjivo utvrđeno da je Čampar izvršio delo za koje se tereti.

„Ranko Čampar je kriv jer je 12. marta 2021. godine oko 17.30 sati u ulici Baneta Savića u Aleksinačkim Rudnicima sa umišljajem pokušao da liši života oštećenog Srđana Stojkovića. Čampar se obratio Srđanu rečima : – Ko je protiv moje devojke, ko je dobacio ? Ko si ti, gubi se! Nakon što mu je Srđan odgovorio : – Neću da se gubim, ne plašim te se!, Čampar mu je kazao : – Sad ćeš da vidiš ko sam ja ! Uzeo je nož iz svoje kuće i naneo mu ubodnu ranu u prednju stranu vrata koja je okarakaterisana kao teška telesna povreda opasna po život“, rekao je Drašković.

Pročitajte još:

Objasnio je da je delo ostalo u pokušaju jer je Dejan Arsenović, koji je u ovom postupku saslušan kao svedok, udario motkom Čampara i sprečio ga da delo dovrši.

„Optuženi Čampar je u toku istrage delimično priznao delo, odnosno potvrdio je da je nožem udario Stojkovića, što je konstatovano i nalazom veštaka i iskazima svedoka. Sporan je jedino bio predmet izvršenja jer je ustanovljeno da nož koji se nalazio u sudskim spisima nije onaj kojim je Stojković povređen, odnosno da je najverovatnije upotrebljen manji“, naveo je Drašković.

Obrazlažući visinu izrečene kazne Drašković je istakao da je pet godina zakonski minimum propisan za pokušaj ubistva.

„Nismo mogli ići ispod minimuma jer je Čampar već osuđivan za isto delo“, rekao je sudija Višeg suda.

Ovo je prvostepena presuda na koju pravo žalbe imaju i Više javno tužilaštvo i odbrana.  Ni Čampar ni Stojković nisu bili prisutni tokom  objavljivanju sudske odluke.

Oštećeni Srđan upućen je na parnicu radi ostvarivanja nadoknade štete.

Bonus video: Ubistvo i samoubistvo u selu Crnoča kod Novog Pazara

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar