Porodica Đokić, Djokić, osumljičeni Goran Džonić
Foto: Facebook/goran.dzonic/Privatna arhiva

Protiv Gorana postoje neoborivi dokazi da je usmrtio brata od tetke i njegovu porodicu, ima indicija da bi Stefan mogao već sledeće nedelje da se nađe na slobodi, jer se tada očekuju rezultati veštačenja koji će, kako tvrdi njegov branilac Filip Domazet, dokazati njegovu nevinost.

Više javno tužilaštvo privodi kraju istragu brutalnog ubistva porodice Đokić iz Moravca koji su svirepo likvidirani u noći između 26. i 27. septembra u ataru sela Moravac, piše Telegraf.rs

Mada je istragom bilo obuhvaćeno petoro osumnjičenih za smrt Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije, izvedeni dokazi nisu potvrdili učešće u zločinu braće Aleksandra i Kostadina Miloševića niti Milana Džonića pa su sva trojica ove nedelje puštena iz pritvora.

U pritvorskoj jedinici KPZ Niš i dalje se nalaze još samo Milanov otac Goran Džonić i brat Stefan ali iz različitih razloga. Dok protiv Gorana postoje neoborivi dokazi da je usmrtio brata od tetke i njegovu porodicu, ima indicija da bi Stefan mogao već sledeće nedelje da se nađe na slobodi, jer se tada očekuju rezultati veštačenja koji će, kako tvrdi njegov branilac Filip Domazet, dokazati njegovu nevinost.

Milan Dzonic izlazi iz zatvora
Milan Džonić Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

– Sledeće nedelje ću podneti predlog da se i Stefanu ukine pritvor. Dok su za njegovog brata Milana stigli rezultati veštačenja koji su dokazali da nije učestvovao u zločinu, za Stefana još nisu, pa bi istovremen predlog za ukidanje pritvora za obojicu bio preuranjen – kazao je Domazet.

U interesu istrage nije želeo da govori o kakvim je dokazima reč, ali kako saznajemo u pitanju su telefonski listinzi koji treba da rasvetle njegovu komunikaciju sa ocem u vreme i nakon zločina. Ono što je Stefana stavilo u nepovoljniju poziciju u odnosu na brata Milana, je što je baš u njegovom dvorištu i garaži pronađen novac za koji se sumnja da je ukraden od Đokića. Takođe, u njegovom kupatilu za koje se sumnja da ga je ubica koristio nakon zločina, osim Goranovih, pronađeni su i biološki tragovi Stefanovog sina.

Ako se ispune očekivanja odbrane, na optuženičkoj klupi i to vrlo skoro, trebalo bi da se nađe samo Goran Džonić. Apelacioni sud u Nišu će uskoro odlučivati o njegovom pritvoru koji mu je zadnji put produžen 14. januara i to za dva meseca. Apelacioni sud može da ovu meru produži za još samo mesec dana s obzirom da je maksimalno trajanje pritvora u istrazi šest meseci. Ukoliko bi tužilaštvo do isteka ovog roka podiglo optužnicu stvorila bi se mogućnost da se pritvor produži i nadalje, sve do Džonićevog upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne.

Pročitajte još:

Đokićeva rodbina sa strepnjom prati tok istrage, bojeći se da smrt nedužne porodice ne prođe nekažnjeno.

– Šta da kažem, svaki razgovor na tu temu za mene je veliko mučenje. Gledam kako puštaju jednog po jednog, plašim se da se ne desi da ne dobijemo pravdu za naše najmilije. Ne možemo da ih vratimo, to je ono što bismo najviše želeli, ali bar neka bude kažnjen onaj ko je to uradio pa da mirno počivaju. Možda surovo zvuči, ali bi mi bilo lakše da mi je bar unuka Lida ostala živa, moja mlada, prelepa devojčica. Strašna mi je pomisao da je pod zemljom. Ovih dana smo zauzeti oko postavljanja spomenika na njihovom grobu, to je jedno što sad za njih možemo da učinimo – kazala je Stojanka Đokić, majka ubijenog Gorana.

Umrlica

Smrtovnice na zgradi u ulici majora Milana Tepića u Aleksincu, gde su živeli pokojni Đokići, tužno su podsećanje stanarima na tragičnu smrt njihovih komšija. O velikoj ljubavi prema kćeri, svedoči i pločica na vratima njihovog stana na kojoj osim imena vlasnika Gorana Đokića, stoji i reč „Liki“, kako su svoju mezimicu nazivali roditelji.

Umrlica ubijena porodica Djokic
Umrlica porodice Đokić Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Komšije porodice vidno potrešene i posle skoro šest meseci od tragedije, nerado pristaju da prokomentarišu ubistvo Đokića.

– Teško je gledati zatvorena vrata stana, teško je znati da ih niko neće otvoriti niti da uđe, niti da izađe. Posebno je teško znati da je Lidija ubijena, tako mlada, puna života i to na tako svirep način – kazao je jedan od stanara.

Zločin

Kako se sumnja, na šta ukazuju i rezultati dosadašnje istrage, Goran Džonić je namamio brata od tetke u pusto područje u priobalju Morave u Moravcu gde ih je likvidirao. Zatim je njihova tela posuo benzinom, zapalio i sakrio u jami na poljani koju je pokrio granjem i otpadom. Njihovo vozilo odvezao je desetak kilometara dalje u napuštenu separaciju na sredokraći između sela Tešica i Donja Trnava gde ga je zapalio. Za porodicom se tragalo do 2. oktobra, postojale su sumnje da su negde dobrovoljno otišli, ali je šest dana nakon nestanka nađeno njihovo vozilo a ubrzo zatim i njihovi leševi.

Umrlica ubijena porodica Djokic
Porodica Đokić Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Kolale su različite verzije zločina, od toga da su ga ubili poverioci ili dužnici pa do sumnje a je porodica žrtva razbojničke pljačke s obzirom na to da se znalo da je Đokić sa sobom uvek nosio veliku sumu novca. Dvadesetak dana nakon pronalaska tela, uhapšen je Goran Džonić, zahvaljujući snimku sa video nadzora u selu Tešica na osnovu koga je rekonstruisano njegovo kretanje u noći ubistva. Zbog sumnje da su mu pomogli u zločinu, slobode su lišeni i njegovi sinovi a zatim i braća Milošević na koje je Džonić uperio prst u nameri da izbegne odgovornost za zločin kakav Srbija ne pamti.

BONUS VIDEO: Izjava – Kosta Milošević, Aleksandrov sin (jedan od uhapšenih za ubistvo Đokića) 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar