Sloboda Čačak eksplozija Foto:Nenad Nešović

Oko pola dva smo seli da popijemo kafu, kada nam je pauza u trećoj smeni. Čuli smo kao da je nešto puklo. U prvi mah nismo obratili pažnju, ali kada se detonacija ponovila kroz pet-šest minuta, izašli smo da vidimo šta se događa. U krugu fabrike je sve blještalo, izgledalo kao da smo u Las Vegasu", ispričala je danas za Nova. rs jedna od radnica kompanije "Sloboda" koja je protekle noći preživela pakao.

Ona kaž da je sa kolegama ostala ukošpana, prestravljena od prizora, kao i da im je trebalo nekoliko sekundi da se saberu i počne da trče glavom bez obzira.

„Bilo bi logično da su radile sirene za uzbunu, odmah po prvoj detonaciji, ili su možda i radile, a mi to od siline zvukova nismo ni čuli. Počeli smo da trčimo glavom bez obzira ka izlazu iz kruga. Mene je u tim trenucima zvao rođak koji živi nedaleko od „Slobode“, jer su eksplozije odjekivale i u gradu pa se zabrinuo. Ljudi su videli šta se dešava“, kaže naša sagovornica i dodaje:

„Prilikom razgorovora veza se prekidala pet, šest puta jer su odjekivale detonacije. Na svu sreću prošle smo bez ogrebotina, ali stres koji smo preživeli je naprosto neopisiv“.

Van kruga fabrike u plamenu sačekao ju je rođak i odvezao kući, a kako kaže na posao u preduzeće se niko neće vraćati do ponedeljka.

Inače, od radnog mesta naše sagovornice do kapije ovog preduzeća ima oko 800 – 900 metara.

Podsetimo, oko jedan sat iza ponoći u čačanskoj kompaniji A.D. „Sloboda“ dogodila se ekspolozija u delu gde se proizvodi municija, a grad se tresao skoro dva sata. Pojedini meštani mislili su da je samo u pitanju grmljavina.

Pročitajte još:

Mislila sam da se naoblačilo pred kišu, pa grmi i seva. Nisam znala šta se dešava ni o čemu se radi. Nebo se crvenelo, nas su evakuisali, sada idemo kući da vidimo da li ima nešto od nje. Stolariju smo nedavno zamenili, izgleda da ćemo morati ponovo isto da radimo“, rekla je meštanka Olga za Nova.rs.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar