Printscreen Probudi se

Ekipa emisije "Probudi se" nalazi se u Čačku, a prema rečima reportera trenutno su na samo 50 metara od ulaza u fabriku "Sloboda", u kojoj su se sinoć čule eksplozije.

Prema rečima reportera, blizu kapije okupljeni su radnici koji su došli na posao, ali oni neće moći da rade ovog jutra.

„Još blizu 60 radnika nalazi se i dalje u kompaniji, a nedavno se čula još jedna manja eksplozija. Meštani se vraćaju svojim domovima“, rekao je reporter.

Meštanka koja je jutros evakuisana kaže da je sve počelo oko jedan sat i 40 minutu ujutru, te da je sve ličilo na vatromet.

„Kada smo izašli na terasu, videli smo veliki plamen. Vratili smo se jutros, bilo je jakih detonacija. Bilo je strašno. Mi živimo tačno iznad Slobode, u pitanju su strahovite detonacije. Nema nikakvih oštećenja, bilo je to pre pet ili šest godina, ali sada nije bilo radnika mnogo, pa na svu sreću nije bilo nastradalih“, rekla je meštanka za „Probudi se“.

Oko jedan sat iza ponoći u čačanskoj kompaniji A.D. „Sloboda“ dogodila se ekspolozija u delu gde se proizvodi municija, a grad se tresao skoro dva sata. Pojedini meštani mislili su da je samo u pitanju grmljavina.

Mislila sam da se naoblačilo pred kišu, pa grmi i  seva. Nisam znala šta se dešava ni o čemu se radi. Nebo se crvenelo, nas su evakuisali, sada idemo kući da vidimo da li ima nešto od nje. Stolariju smo nedavno zamenili, izgleda da ćemo morati ponovo isto da radimo“, rekla je meštanka Olga za Nova.rs.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar