Foto: Zoran Stojičić/Nova.rs

Nakon jučerašnjeg napada na reportersku ekipu portala Nova.rs na Vračaru, oglasila se firma "LR FRUIT" koja je vlasnik objekta u Ulici Nikolaja Krasnova dopisom u kome se izvinjava zbog ponašanja saradnika.

Reporter Nova.rs pokušao je da zabeleži priču o rušenju predratne vile na Vračaru, što je izazvalo revolt radnika koji je za sebe rekao da je „predstavnik investitora“. On je pokušao da nas legitimiše zapretivši nam lomljenjem kamere rečima: „Ugasi kameru, slomiću je„.

Njihov dopis prenosimo u celosti:

U ime firme LR FRUIT, vlasnika objekta u Nikolaja Krasnova 4, ovim putem se najiskrenije izvinjavam zbog neprimerenog i necivilizovanog ponašanja izvođača radova na našem objektu, gospodina Bojana Dimitrijevića. Izvođač radova je odgovoran za realizaciju uklanjanja objekta i mi, u svojstvu investitora, ne podržavamo njegovo ponašanje, a pogotovo ne način na koji se ophodio prema novinarima televizije Nova.

Zgroženi smo njegovim izjavama i danas smo ga opomenuli, sa naznakom da sledeći ovakav gest vodi raskidu ugovora i podnošenju tužbe za urušavanje ugleda naše firme. Stanarima zgrada broj 2 i 4 ćemo, na teret izvođača, izvršiti donaciju na ime kompenzacije za besprimerno dovoženje velike mašine u 02.00 sata“, navode u dopisu i dodaju:

„Ceo radni vek postojanja naše firme smo uvek radili u skladu sa zakonom. Tako će biti i ubuduće“, zaključuje se.

Podesćanja radi, pomenuti izvođač radova i njegov brat, kako su nam komšije objasnile, nasrnuli su verbalno na novinarsku ekipu uz salvu pretnji da će polomiti kameru ukoliko se snimanje ne obustavi istog trenutka. Pokušao je i da nas legitimiše, ali kad smo mu predočili na to nema pravo po zakonu, udaljio se uz pretnju da će podneti krivičnu prijavu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare