Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Patrola Interventne jedinice pronašla je službenu legitimaciju "Centra za bezbednost, istrage i odbranu-DBA" u posedu mladića (20), koji je u rutinskoj kontroli zaustavljen u Ulici partizanske avijacije u Beogradu, dok je upravljao "audijem A6".

Pregledom je utvrđeno da se radi o lažnoj službenoj legitimaciji, a na vetrobranskom staklu navodno je stajala i falsifikovana nalepnica.

Zbog učestalih otkrivanja lažnih policijskih znački, Vlada je usvojila izmene Uredbe o izgledu, formi i sadržini službene značke i službene legitimacije, koja propisuje da je zabranjeno posedovanje značke i službene legitimacije licima koja nisu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Uredbom je, takođe, propisano da je pravnim i fizičkim licima zabranjeno zahtevanje izrade, izrada, stavljanje u promet, posedovanje, odnosno korišćenje značke ili drugog obeležja koji sadrži elemente vizuelnog identiteta službene značke ili službene legitimacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pročitajte još:

Za kršenje odredbi ove Uredbe predviđene su novčane kazne. Novčanom kaznom u iznosu od 100.000 do 150.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice, koje poseduje odnosno koristi službenu značku ili legitimaciju policijskih službenika i one će mu biti oduzete, navodi se u Uredbi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar