Foto: UN-IRMCT/Leslie Hondebrink-Hermer/Handout via REUTERS

Međunarodni sud u Hagu izreći će danas pravosnažnu presudu bivšem komandantu Vojske Republike Srpske (VRS) Ratku Mladiću, prvostepeno osuđenom na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovečnosti nad nesrbima tokom rata u BiH, a nešto pred početak došlo je do incidenta ispred suda.

Naime, ispred suda je napadnut Dragan Todorović, inače srpski državljanin, koji je došao da pruži podršku Mladiću prilikom izricanja presude.

Izvesni Dragan Todorović doneo je dva mala transparenta podrške Mladiću, posle čega mu je prišao Nihad Aličković iz udruženja „Anti-Dejton“, koji mu je oteo transparente i izbila je svađa. Potom je na Todorovića počeo da viče i Satko Muajagić, bivši logoraš, piše N1.

Inače, u 15 sati počela je sednica na kojoj će biti izrečena pravosnažna presuda Mladiću. Mladić je prvostepenom presudom osuđen na doživotnu robiju.

Podsetimo, suđenje generalu Mladiću trajalo je od 16. maja 2012. do 15. decembra 2016. Tokom 530 radnih dana, saslušano je 169 svedoka optužbe i 208 svedoka odbrane. U spise su uvedene i pisane izjave još 214 svedoka. Prihvaćeno je 9.914 dokaznih predmeta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar