Aleksandar Mirčić Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Nišlija Aleksandar Mirčić (62) imenjak je svog sugrađanina koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je tokom 2002. godine u Francuskoj učestvovao u otmici tri Francuskinje i svirepo ih mučio, zbog čega je jedna od njih umrla.

Mirčićeva fotografija omaškom se pojavila u nekim medijima tim povodom pa je ovaj Nišlija zatražio da se greška ispravi.

„Ne samo što nisam kriminalac, već sam časna i ugledna osoba koja je život posvetila spašavanju tuđih života a ne njihovom uništavanju. Završio sam matematičku gimnaziju, Vojnu akademiju u Zagrebu a studirao sam i mašinstvo u Nišu. Profesionalni sam deminer, učestvovao sam u nizu akcija uklanjanja eksplozivnih naprava nakon NATO bombardovanja. Rizikovao sam svoj život radi bezbednosti svojih sugrađana, čistio sam bombe sa aerodroma, naselja Duvanište i niške fabrike Duvana ali i na Pančićevom vrhu i u Rožaju u Crnoj Gori“, objašnjava Mirčić.

Aleksandar Mirčić Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Dodaje da ima razumevanja za grešku jer kako ističe, „ko radi, taj i greši“ te da svaka profesija nosi rizik.

Pročitajte još:

„Za svoju kažem da se greška pravi dva puta, prvi put kada se odlučite za profesiju deminera a drugi put, ako ne povedete računa kako da bezbedno bombu uklonite. E, ta je greška nepopravljiva“, kroz smeh kaže ovaj Nišlija.

Ističe da ovo nije prvi put da ni kriv ni dužan bude doveden u vezu sa tuđim „gresima“.

„Pre tridesetak godina je osoba identičnog imena i prezimena polupala jedan niški kafić. Muku sam imao da dokažem da to nisam ja, svi su mislili da sam ja taj izgrednik“, zaključuje Mirčić.

BONUS VIDEO: Hapšenje i zaplena marihuane u Jagodini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar