Foto: Nova.rs

Deset osoba, osumnjičenih za nerede koji su tokom vikenda izbili u Beton hali u Beogradu, prilikom proslave titule FK Crvena zvezda, saslušano je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Osumnjičeni se terete da su lomili inventar kafića, a oni su na saslušanju negirali krivicu, nakon čega je tužilac predložio određivanje pritvora.

„Dana 24.05.2021. godine pred zamenikom javnog tužioca saslušano je deset okrivljenih povodom nereda u „Beton hali“ i to U.S., N.N., J.V., M.P., J.P., S.P., V.J., F.M., N.R., I.Š. na okolnosti izvršenja krivičnog delog nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 KZ. Naime, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda dana 22.05.2021. godine, kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, prilikom prolaska navijača u „Korteu“ pored ugostiteljskog objekta „Lafayette“ u Beton hali, ul. Karađorđeva br. 2-4, okrivljeni su se izdvoji u grupi od prisutnih lica i počeli da prave nered u bašti objekta, kojom prilikom su prevrtali stolove i stolice, te su drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavali spokojstvo građana koji su bili gosti u objektu, kao i osoblja restorana i tom prilikom su fizički napali nekoliko lica i naneli im telesne povrede“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pročitajte još:

Kako se dalje navodi, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca, određeno je zadržavanje prema deset lica koja su učestvovala u ovom događaju u trajanju od 48 sati zbog postojanja osnovane sumnje da su u grupi izvršili krivično delo Nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 KZ.

„Prilikom saslušanja pred zamenikom javnog tužioca dana 24.05.2021. godine svih deset okrivljenih su negirali izvršenje krivičnog dela, navodeći u odbrani da su bili prisutnina proslavi i da su se nalazili kod ugostiteljkog objekta gde se incident dogodio, ali da ni na koji način nisu učestvovali u njemu, nakon čega je tužilaštvo podnelo Predlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana prema svim okrivljenima Prvom osnovnom sudu u Beogradu, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene koji su zadobili povrede i na lica koja su zaposlena u objektu i koja su bila prisutna tom prilikom“, piše dalje.

Foto: Nova.rs

U dokaznom postupku Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati oštećena lica i svedoke ovog događaja, pribaviti i izvršiti uvid u video snimke bezbednosnih kamera sa ovog i okolnih objekata i eventualno narediti prepoznavanje okrivljenih, te će daljim proverama utvrditi da li su još neka lica učestvovala u ovom događaju, nakon čega će biti doneta odluka.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar