Foto: Nova.rs

Zbog sinoćnih nereda u "beton hali", procesuirano je ukupno 109 punoletnih osoba, a za sada je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno zadržavanje do 48 sati za njih 10, dok su ostali privedeni kod sudije za prekršaje.

Posle proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda, u prisustvu nekoliko hiljada navijača, veća grupa se izdvojila od prisutnih i krenula da pravi nerede u „beton hali“, gde su u baštama restorana sedeli gosti, potvrđeno je danas Tanjugu.

Huligani su lomili izloge i inventar, a potom su i naneli povrede određenom broju lica, saopštilo je tužilaštvo.

Nakon toga su pripadnici MUP-a u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tuzilastvom priveli ukupno 109 punoletnih lica.

„Nakon uzimanja izjava, kako od njih tako i od ostalih prisutnih, i pregleda svih video zapisa, po nalogu dežurnog zamenika tužioca određeno je zadrzavanje, za sada, za 10 lica zbog osnovane sumnje da su izvrsili u grupi krivicno delo nasilnicko ponasanje”, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Foto: Nova.rs

Ostali su zbog izvršenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, i zbog, za sada, nedostatka dokaza da su izvršili i krivično delo, odmah sprovedeni kod sudije za prekršaje.

„Ukoliko se prilikom sprovođenja prekršajnog postupka utvrdi da su i neki od njih izvršili krivična dela, a ne prekršaj. i protiv njih će se voditi krivični postupak”, ukazalo je tužilaštvo.

Takođe je poručilo da, ako policija u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tuzilastvom utvrdi identitet i drugih lica, da su svojim drskim i bezobzirnim ponašanjem u beton hali ili bilo gde drugo nakon proslave Zvezdine titule, izvršili krivično delo nasilničko ponašanje ili neko drugo krivični delo koje se goni po službenoj dužnosti, pokrenuće se krivični postupci i protiv tih osoba.

Tužilaštvo će od Urgentnog centra pribaviti izveštaje o broju povređenih osoba koje su zadobile povrede i da li su one lake ili teške, a zatim će od svih njih uzeti izjave.

Deset osumnjičenih koji su zadržani zbog nasilničkog ponašanja biće saslušani u Prvom osnovnom javnom tuzilastvu, a u zavisnosti od njihove odbrane i od toga da li su ranije osuđivani, kada i za koja dela, biće odlučeno da li će predloziti sudiji za prethodni postupak da im odredi pritvor.

U daljem toku postupka sprovešće sve dokazne radnje, radi utvrđivanja činjenicnog stanja i odgovornosti privedenih, poručilo je tužilaštvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar