Foto:Nova S

Tužilaštvo za organizovani kriminal saslušalo je danas nekadašnju državnu sekretarku MUP Dijanu Hrkalović, ali i bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića. Kako saznajemo, saslušani su zbog nezakonitog prisluškivanja osuđenog kriminalca Darka Eleza.

Kako saznajemo, reč je o krivičnom delu trgovina uticajem.

Sektor unutrašnje kontrole (SUK) podneo je dopunu krivične prijave protiv Hrkalovićeve. U toj dopuni policija tereti Hrkalovićevu i Šušnjića za nezakonito prisluškivanje Darka Eleza.

„Tačno je da je moja branjenica danas saslušana. Dijana Hrkalović je negirala krivicu i iznela svoju odbranu. Reč je o dopuni krivične prijave“, kaže za Nova.rs advokat Nenad Tasić.

Nenad Tasić
Nenad Tasić Foto: N1

Dodaje i da su kao svedoci saslušani policajci, koji nisu teretili Hrkalovićevu.

Darko Elez je, podsećanja radi, nedavno je sklopio sporazum o priznanju krivice u Bosni i Hercegovini za krivična dela u predmetu „Lutka“ i osuđen je na 15 godina zatvora. Shodno tom sporazumu, Elezu se oduzima sva imovina stečena kriminalnim aktivnostima i tim ugovorom obavezuje se da pristaje na saradnju sa srpskim i bosanskim pravosudnim organima u vezi organizovanog kriminala o informacijama koje su mu poznate, što je uobičajena procedura u ovakvoj situaciji.

Podsetimo, bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je izvršila trgovinu uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića.

BONUS video: Pad Dijane Hrkalović – gosti Sead Spahović i Vuk Cvijić

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar