Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ PU SOMBOR

Uhapšenom muškarcu kod kog je jutros na prelazu Jarinje pronađeno 4.000 metaka, određeno je zadržavanje od 48 sati. Policija je ujedno saopštila da je tokom pretresa njegove kuće pronađena puška.

O jutrošnjoj zapleni više hiljada metaka na Jarinju, inicijalno je izvestio kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja (Xhelal Sveçla).

Kako je naveo, municija je pronađena kod državljanina Srbije, inače zaposlenog u kosovskom Ministarstvu životne sredine, infrastrukture i prostornog planiranja, koji je u toj instituciji prethodno integrisan iz srpskog sistema.

Pročitajte još:

U naknadnom saopštenju, Kosovska policija sada iznosi više detalja o ovoj akciji, kao i o onome što je potom usledilo.

Precizirali su da je slučaj registrovan jutros u 9.45, kada je na Jarinju pristiglo vozilo srpskih registarskih oznaka, kojim je, iako je jutros Svećlja precizirao da se radi o srpskom državljaninu, kako sada navodi KP, upravljao muškarac sa Kosova.

Službenici su ga izdvojili u drugu liniju, kako bi izvršili pretres njegovog automobila, gde su, u kutiji za rezervnu gumu, pronašli četiri velika paketa sa ukupno 4.000 komada metaka različitih vrsta.

Vozač je odmah i uhapšen, zbog sumnje da je izvršio krivična dela „uvoz, izvoz, snabdevanje, transport, neovlašćena proizvodnja, razmena, posredovanje ili prodaja oružja ili eksplozivnog sredstva“.

Osim toga, nakon njegovog hapšenja, kako dodaje KP, slučajem je preuzela da se bavi Uprava za borbu protiv terorizma, a konsultacije su obavljene i sa tužiocem.

Izvršen je i pretres kuće uhapšenog vozača, gde su službenici pronašli pušku AK-47 sa tri prazna šaržera.

Nakon saslušanja u prisustvu advokata, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

***

BONUS VIDEO: Zaplena droge i oružja u akciji srpske policije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar