Predrag Koluvija i Vladimir Đukanović Foto: A.K./ATAImages

Suđenje Predragu Koluviji, optuženom da je na poljoprivrednom imanju „Jovanjica“ proizvodio marihuanu, i njegovim saradnicima, danas je odloženo pošto se predmet nalazi u Vrhovnom kasacionom sudu. Predmet je u ovoj sud prebačen jer su Koluvijini branioci žalili na to što mu je produžen kućni pritvor.

Sudija Zoran Ganić rekao je kratko da će suđenje morati da se odloži pošto se kompletan predmet nalazi u Vrhovnom kasacionom sudu koji odlučuje o zahtevu za zaštitu zakonitosti koji su podneli Koluvijini branioci, piše Krik.

„Mi smo podneli zahtev za zaštitu zakonitosti protiv pravosnažnog rešenja o produžavanju kućnog pritvora. Bez predmeta da se sudi ne može“, rekao je Koluvijin branilac Ivan Bajazit novinarima ispred suda, međutim, nije mogao da precizira kada su tačno poslali zahtev.

Bajazit tvrdi da odbrana nastoji da se slučaj što brže odvija i negira da odugovlače postupak. On za sporost okrivljuje sud.

„Nama je u interesu da se postupak skrati, ubrza i što pre okonča“.

Naredno suđenje zakazano je za 19. jul.

Koluvijino imanje „Jovanjica“ u Staroj Pazovi bilo je poznato po organskoj proizvodnji hrane, sve dok policija u novembru 2019. osim organskih proizvoda nije pronašla više od tone i po marihuane.

PROČITAJTE JOŠ

Optužnica protiv Koluvije i još devet osoba podignuta je u julu 2020, a suđenje je počelo u oktobru te godine. Kako se navodi u optužnici, ispod imanja postojale su podzemne prostorije u kojima se marihuana sušila i pripremala za prodaju. Samo određeni radnici imali su pristup tim prostorijama. Pretresom plantaže, policajci su pronašli i sofisticiranu opremu za bezbednost: sigurnosne kamere, ometače signala mobilnih telefona, ali i oružje i antidron pušku.

Da je Koluvija predvodio ovu kriminalnu grupu, tvrdi tužilaštvo, vidi se iz njegove komunikacije sa saradnicima preko telefonske aplikacije „Razgovori”.

Osim sa radnicima na imanju, posredstvom iste aplikacije Koluvija je komunicirao i sa pripadnicama nekoliko bezbednosnih službi. Ovo je bio predmet drugog postupka u kome su sa Koluvijom optuženi i obaveštajci za koje tužilaštvo navodi da su mu obezbeđivali imanje, davali podatke o pojedincima o kojima se Koluvija raspitivao, davali falsifikovanu dokumentaciju..

Suđenje u drugom postupku i dalje je na samom početku. Otkazuje se već godinu dana najčešće zbog nedolaska advokata i optuženih koji se brane sa slobode, zahteva za izuzeće sudije i otkazivanja punomoćja advokatima. Naredno je zakazano za sutra.

BONUS  VIDEO: JOVANJICA: O telefonima i novim svedocima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagramk