Viktor Gostiljac Foto: N1
Viktor Gostiljac Foto: N1

Predsednik Advokatske komore Srbije (AKS) Viktor Gostiljac razgovarao je danas sa javnim tužiocem Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu Borisom Pavlovićem o napadu na dvojicu advokata koji se dogodio u prostorijama RGZ- Službe za katastar nepokretnosti Novi Beograd.

Gostiljac je na sastanku ukazao na značaj hitnog i efikasnog postupanja u slučajevima napada na advokate, navodeći da neprihvatljiv i neprimeren postupak državnog službenika koji je primenio fizičko nasilje nad dvojicom advokata ne sme da ostane nekažnjen, saopšteno je iz AKS.

Tužilac je tom prilikom informisao predsednika Komore o dosada preduzetim radnjama u ovom slučaju, dao uveravanja da će tužilaštvo preduzeti zakonom predviđene mere i utvrditi sve okolnosti ovog slučaja u cilju procesuiranja odgovornog lica, dodaje se u saopšenju.

Ističe se da će Advokatska komora Srbije preduzeti sve mere u cilju zaštite svojih članova, kao i da ovaj napad vidi kao posledicu dugogodišnjeg osionog ponašanja i postupanja službe katastra, ne samo prema advokatima već i prema građanima Republike Srbije.

Zbog toga će Advokatska komora Srbije insistirati da se otklone uzroci neefikasnog i netransparentnog rada RGZ-a, napominje se u saopštenju.

Advokati Dragoslav Ljubičanović i Stefan Stojkov napadnuti su u petak u Katastruu Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu, nakon rasprave oko zakazanih termina za ulazak u katastar.

Njih je obojicu udario službenik katastra, a Ljubičanović, koji je inače sekretar Advokatske komore Beograd, je od udarca izgubio svest, odakle je zajedno sa kolegom prebačen u Urgentni centar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare