Zagorka Dolovac i Miloš Vučević
Zagorka Dolovac i Miloš Vučević Foto: Nemanja Jovanović/Filip Krainčanić/Nova.rs

Istaknuta i ovekovečena SNS tužibaba i jedan od vodećih operativaca neoradiklaskog sektora za nasilno sprovođenje opskurne partijske propagande i mentalnog genocida nad stanovništvom, Miloš Vučević, alijas gari Šomi, opet se juče prošetao Nemanjinom ulicom u Beogradu, kako bi na pisarnici Republičkog javnog tužilaštva, podneo krivičnu prijavu protiv predsednika republike Aleksandra Vučića i ministra policije Aleksandra Vulina, zbog šurovanja za klanom Veljka Belivuka. Njega, pak, na vratima nije sačekala "gazdarica" koja je tako već u prvoj nedelji mandata jasno pokazala koliko težinu ima njena prošlonedeljna zakletva.

Nije da je Šomiju ovo prvi put da organizovano prelazi Dunav kako bi u Beogradu izvodio ovakve iznuđene skečeve, a sve u cilju zaštite lika i dela neoradiklaskog Zavide, koji se, iz samo njemu znanih razloga, već nedeljama usplahireno i neartikulisano bavi iskazima, optužnicom, i postupkom protiv nekih krvoločnih i srećom, uhapšenih kriminalaca, i nekim „zlorudim pričama i bajkama“ da su njega spominjali tokom svedočenja.

Tako je gari Šomi, pre izvesnog vremena dolazio na vrata RJT da podnosi prijavu protiv braće Vučić zbog umešanosti u aferu Jovanjica, a jedino ko je prosperirao iz tog takođe iznuđenog skeča, bila je verovatno najotrcanija beogradska frazema “Ne opra ga ni Sava ni Dunav”, koja je upravo na primeru neoradiklaskog Zavide doživela i sopstvenu neorenesansu.

Ipak, u celoj priči je najzanimljivije gde je sve to vreme “domaćica na kuću” pred kojom Šomi tabana, i čiju pisarnicu uporno zatrpava? Ista ona, koja je pre samo nekoliko meseci ponavljala kako RJT nije nadležno ni za jednu aferu,  jer se ono ne bavi postupajućim radom odnosno procesuiranjem.

Šomiju pravniku takva informacija je zasigurno dobro poznata, koliko i većinskom delu javnosti šta se krije iza ovog cirkusa, koji je reinkarnirana tužiteljka opet nemo posmatrala i u sopstvenom dvorištu.

Gde je juče tokom tog cirkusa nestala usamljena kandidatkinja minulog izbora za republičkog tužioca, tokom kojeg se, kako nam je saopšteno, „posebno istakla“. Gde je bila da posebno istakne svoj autoritet i rastera ove cirkuzante amatere i uličarske zabavljače i konačno zaustavi blaćenje i unižavanje svoje profesije i kolega?

Gde je bila da svog garija podseti da bi trebalo da zna da se krivične prijave podnose na drugim adresama, to jest postupajućim tužilaštvima? Gde je bila da ga uhvati za uvo i istera iz svog dvorišta u koje je došao nepozvan, nepristojnih namera?

Gde je bila da mu kaže „Alo, čoveče, prestani da obmanjuješ ljude i raspiruješ nepoverenje građana u rad tužilaštva i stvaraš sliku da smo moje kolege i ja lični serviseri ove političke kataklizme nezapamćene u istoriji!“?

Gde je bila ta stečajna gospodarica suspendovane javnotužilačke profesije u državi, kojoj je parlament prošle nedelje onako „đurićevski“ pljeskao kada se po treći put zaklinjala svojom čašću da će svoj posao raditi profesionalno i savesno?

Gde je bila ta, od javnosti i kamera, vidno prestravljena državna službenica, nedovoljno pripremljena i uvežbana čak i za kratkotrajno držanje mikrofona na manisfestaciji koja je pride, više ličila na poslertanu priredbu u “Đuri Salaju”, nego da polaganje zakletve glavnog tužioca u državi?

Gde je ta žena kojoj smo tad prvi put čuli glas, dok je stidljivo nestajao u plitkom kašljucanju, skromnoj retorici i opštoj nepripremljenosti?

Gde je ta žena koja je na posleratnu priredbu u “Đuri Salaju” došla bez olovke, pa je u pomoć morao da joj pritekne jedan od onih najproblamitičnijih polaznika, alijas Marijan Rističević?

Gde je ta žena koju nije bilo sramota da kaže da su tužilaštvo i ona lično izloženi pritiscima, pretnjama, a vrlo često i uvredama i jer određene interesne grupe i pojedinci tužilaštava koriste za obračune u političkoj sferi?

Malo je verovatno da i sama zna gde je bila i šta je radila.

Ali zato nesumnjivo svesna koliko je uvreda u proteklih 10 godina ona ispalila prema svim građanima ove države i čemu ih je sve zbog sopstvenog nerada izlagala.

Da li ste pak, Zagorka, svesni da Vam se jedna interesna grupa, koje ste otoič pominjali, okupila juče pred kućom da podnosi “fejk” krivičnu prijavu, da pred vašim očima krši zakon za zakonom?

Da li vas je bar malo sramota zbog svega što su vaši partijski saborci učinili ovom društvu ili savest, možda, svakodnevno ispirate glancanjem svog francuskog ordan Legije časti? Uspeva li bar on da vas u kućnim uslovima razmagnetiše i umanji svu radijaciju koja dopire sa vaše reizabrane funkcije?

Shvatate li da se vi ti koji sa šakom saučesnika uništavate tužilaštvo, pravosuđe, čitavo društvo?

Vi ste deo interesne grupe i vi ste ti koji tužilaštvo koriste u dnevno političke svrhe.

Zato slobodno nastavite da ćutite.

Svi smo videli da ni ne možete mnogo toga da kažete.

A garija svog, već jednom – ugasite.

A za prijavu…znamo i sami.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare