Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Veliki požar zahvatio je večeras oko 19 sati barake u Vinči u Ulici Palih boraca u kojima je živelo pet porodica, a koje su izgorele do temelja, javlja reporeter Nova.rs sa lica mesta. Stanari su, na svu sreću, na vreme evakuisani, pa nije bilo povređenih.

U barakama u Vinči, ukupne povrišne od oko 300 kvadratih metara, buknuo je večeras nešto posle 19 sati plamen, koji je uprkos intervenciji vatrogasaca ubrzo progutao čitav objekat.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kako saznaje reporter Nova.rs na mestu događaja, u pitanju su barake u kojima je živelo pet porodica, a požar je, na sreću, buknuo prvo u stanu u kom nije bilo nikoga.

Stanar zgrade koja se nalazi preko puta zapaljenih baraka Stefan Papić, kaže za Nova.rs da je izašao napolje kada je čuo glasno pucketanje.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Objašnjava da je napolju video plamen visok oko dva metra, kako kulja iz jednog od stanova.

„Još nekoliko stanara moje zgrade je istrčalo napolje i onda smo počeli da kucamo na vrata ljudi koji žive u barakama i izvodimo ih napolje“, priča Papić za Nova.rs.

Objašnjava da se plamen brzo širio, jer su zidovi bili od iverice.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Nakon komšija, stigli su i vatrogasci, a brzo je regovala i Opština Grocka, koja je dvanaest osoba, koji su ostali bez krova nad glavom, kako kažu okupljeni, smestila u Hotel Majdan, kako ne bi bili na hladnom.

Među onima koji su ostali bez krova nad glavom, nalazi se i jedna majka sa decom, saznaje Nova.rs.

Na sreću niko nije povređen, a kako Prpić svedoči, spašen je čak i pas jednog od stanara.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Požar je lokalizovan, ali gašenje manjih žarišta još uvek traje, a na terenu se nalazi 20 vatrogasaca-spasilaca sa pet vatrogasnih vozila.

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama, pretpostavlja se da je uzrok požara neispravna električna instalacija, ali se policijski uviđaj očekuje tek pošto požar bude potpuno ugašen.

U intervenciji je učestovovalo šest vozila i 20 vatrogasaca.

Pozar Pozar

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare