sud, čekić
Foto:shutterstock

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Kraljevu kojom je hirurg Opšte bolnice u Novom Pazaru Izet Tutić (58) osuđen na godinu i osam meseci zatvora zbog primanja mita, objavio je danas radio Sto plus.

Presudom tog suda, koja je potvrđivanjem prvostepene postala pravosnažna, Tutiću je određena i mera zabrane vršenja poziva lekara specijaliste hirurgije u trajanju od dve godine od dana pravosnažnosti presude.

„Vreme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava se u vreme trajanja ove mere“, saopštili su iz Apelacionog suda.

Iako je odluka tog suda doneta krajem avgusta, Tutić i dalje radi u Opštoj bolnici i to kao zamenik načelnika Odeljenja hirurgije.

Pročitajte još:

U toj zdravstvenoj ustanovi su nam nezvanično rekli da još uvek nisu dobili presudu Apelacionog suda i da zbog toga ne mogu da daju bilo kakve komentare.

Presudom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Kraljevu Tutić je proglašen krivim zbog produženog krivičnog dela primanje mita.

Na tu presudu žalbe su izjavili Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije (POSK) Višeg tužilaštva u Kraljevu, Tutić i njegov branilac, ali ih je Apelacioni sud „odbio kao neosnovane“.

Tutić je uhapšen 17. oktobra 2018. godine a tokom istrage su, kako je ranije saopšteno, „prikupljeni dokazi iz kojih se vidi da postoji opravdana sumnja da je od šest lica, koje je lečio na hirurškom odeljenju ili od njihovih rodjaka, primio mito u novcu ili poklone u robi“.

U pritvoru je bio do 14. decembra 2018. godine, a ti dani biće mu uračunati u ukupnu kaznu.

Sudjenje je počelo u januaru 2019. godine, a brojna ročišta su odlagana zbog pandemije korona virusa.

BONUS VIDEO: Goran Mileusnić: Zadovljan sam, samo da apelacija ne smanji kaznu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar