Milan Kalinic
Milan Kalinić Foto:Nova.rs

Glumac Milan Kalinić osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na kaznu zatvora od 10 meseci, koja neće biti izvršena ukoliko u roku od 2 godine ne učini krivično delo, kao i na novčanu kaznu od 100.000 dinara, jer je učestovao u tuči pred košarkašku utakmicu između Partizana i Crvene zvezde u aprilu 2019. godine u hali "Aleksandar Nikolić".

Sem toga, Kalinić je osuđen i na godinu dana zabrane prisustvovanja utakmicama Crvene zvezde, odnosno, dužan je da se pred svaku utakmicu javi u policijsku stanicu i tamo provede vreme dok ona traje.

Milan Kalinic
Milan Kalinić Foto:Nova.rs

Kalinić je ranije na suđenju negirao krivicu za ovo delo.

“Hteo sam da sprečim nasilje, a ne da ga sporovodim. Smatram da se postupak vodi pod pritiskom medija, jer sam ja poznata ličnost. Sve ovo bi se zaboravilo da nisam glumac i da mediji nisu toliko pisali o tome, a nisu ni bili na toj utkamici”, rekao je on.

Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

On je potom citirao stihove iz pesme „Ne lomite mi bagrenje“ od Đorđa Balaševića.

Pročitajte još:

“Verujem, cenjeni sude, da dobro poznaješ ljude, vi barem imate posla jer ćud je ćud a sud je sud. Verujem, cenjena glavo, da si i učio pravo, da svakom sudiš pošteno jer čast je čast a vlast je vlast”, izjavio je glumac na ranije pretresu.

Podsetimo, incident se dogodio u aprilu 2019. godine, kada je došlo do sukoba između navijača iz VIP lože među kojima je bio Milan Kalinić. Zbog ovog incidenta u kojem je povređen portparol Zvezde Marko Pavlović, Dalibor Krković i Filip Volšek su prošle godine sa tužilaštvom sklopili sporazum o priznanju krivice i osuđeni su na uslovne zatvorske kazne.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar