Dejan Bojović, po čijem naređenju je pokrenut disciplinski postupak protiv inspektora Dejana Jovića, koji se na kraju ispostavio kao lažan, pre mesec dana imenovan je za načelnika Uprave policije Srbije.

Inspektor Dejan Jović uhapšen je 12. decembra 2018. godine zbog navodnog uticaja na slučaj porodičnog nasilja, što je bio povod da se udalji iz nekih od najozbiljnijih istraga u tom trenutku. Među njima je i slučaj ubistva na Karaburmi, kada je likvidiran Dragoslav Miloradović Gale, saradnik Luke Bojovića, zbog čega je više od šest meseci bio „na merama“.

Jović je bio u pritvoru 30 dana, a kroz tabloide je provlačen kao saradnik „škaljaraca“. Paralelno sa suđenjem, zbog navodne trgovine uticajem, za šta je kasnije oslobođen, u MUP se vodio i disciplinski postupak.

Udaljen je sa svog radnog mesta i prebačen u Upravu za strance. Iako je sud potvrdio oslobađajući presudu, inspektor Jović nije vraćen na radno mesto u Odeljenju za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata, jer je u 3. jula 2020. godine preminuo.

Dejan Jović
Dejan Jović Foto: Facebook

Novi policijski sindikalni savez podneo je marta ove godine kabinetu ministra inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka protiv Dejana Bojovića, načelnika Uprave policije koji je vodio disciplinski postupak protiv inspektora Dejana Jovića.

Sindikat je zahtevao pokretanje disciplinskog postupka sa merom udaljenje do okončanja postupka zbog toga što je Bojović, kako su naveli, izvršio nekoliko teških povreda radne obaveze prema Dejanu Joviću kao i zbog toga što je obuhvaćen krivičnom prijavom koju je sindikat podneo zbog „ubistva“ Jovića.

Kako je naveo ovaj sindikat, iako je Viši sud u Beogradu Jovića oslobodio svake krivice i odgovornosti, Bojović ga je suprotno Zakonu degradirao sa čina pukovnika i zamenika načelnika trećeg odeljenja Uprave kriminalističke policije na inspektora za strance, a to nije smeo.

Takođe, dodali su da je ovakvim kršenjem zakonskih normi i Kodeksa policijske etike Bojović svesno zloupotrebio status policijskog službenika, naneo štetu Ministarstvu, narušio odnose među zaposlenima i grubo povredio prava Jovića.

U svom poslednjem obraćanju, Zdravko Rajević, potpredsednik Novog policijsko sindikalnog saveza rekao je da ministar policije Aleksandar Vulin ne govori istinu, jer je pričao da će se obračunati sa paralelnim strukturama MUP-a koje je, kako je rekao, formirala Hrkalovićeva i navijačke grupe.

„A on (Vulin) je ovog čoveka (Dejana Bojovića) stavio za glavnog čoveka svih uniformisanih službenika Srbije. On je tata nad tatama svih komandira stanica, i on je njima uzor kako treba raditi, kako treba sankcionisati kolege i kako voditi disciplinske postupke. To je čovek koji nema pojma o svom poslu, i koji nikada nije pročitao Zakon o policiji jer da ga je pročitao, ne bi mogao Dejan Jović onako biti kažnjen. To što je načelnik Uprave policije sada je čist bezobrazluk i pljuvanje u facu svakog onog ko je znao šta se dešavalo“, naveo je Rajević.

Da li je ovo čist bezobrazluk ili je nešto drugo u pitanju, na čitaocima je da sami zaključe.

BONUS VIDEO: Sumnja: Da li je inspektor Dejan Jović ubijen?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram