Dejan Jović
Dejan Jović Foto: N1

Više javno tužilaštvo u Beogradu otvorilo je istragu protiv više osoba za smrt inspektora Dejana Jovića. Podsetimo u javnosti se u više navrata navodilo da je za njegov progon u MUP -u odgovorna bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da postupa po krivičnoj prijavi Novog policijskog sindikalnog saveza Srbije, podnetoj 4. marta protiv više poznatih i NN lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo, na štetu policijskog službenika MUP-a Republike Srbije Dejana Jovića.

Krivična prijava je odmah združena već postojećim prijavama u predmetu KTR 32/22 i VJT je odmah dalo policiji nalog za prikupljanje potrebnih obaveštenja i medicinske dokumentacije, precizira se u saopštenju.

Napominje se da je nakon izveštaja i prateće dokumentacije koja je dostavljena od strane III odeljenja Uprave kriminalističke policije, medicinska dokumentacija je poslata na veštačenje u Institut za sudsku medicinu čiji se pisani odgovor čeka.

Po prijemu nalaza sa instituta biće doneta odluka u vezi sa prijavama u ovom predmetu o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, navelo je tužilaštvo.

Jović je preminuo u bolnici prošle godine od korone, ali njegov otac i pojedine kolege sumnjaju u to i traže da se slučaj istraži.

BONUS VIDEO: Sumnja: Da li je inspektor Dejan Jović ubijen?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram