Bratislav Gasic
Bratislav Gašić Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić tužio je KRIK jer je objavio detalje prisluškivanih razgovora sa suđenja kriminalcu Zoranu Jotiću Jotki u kojima se on spominje, tražeći pola miliona dinara odštete zbog psihičkih i fizičkih bolova, koji su mu naneti. Između ostalog, reč o razgovorima u kojima jedan od pripadnika Jotkine grupe, Saša Zoraja, kaže prijatelju Igoru Neškoviću da se "Gašić nalazi "na kazanu" kod Jotke".

 

Inače, tokom jednog od pretresa održanih u Specijalnom sudu u Beogradu, u postupku koji se vodi protiv klana Zorana Jotića, slušani su prisluškivani razgovori između pripadnika pomenute kriminalne grupe. Osim što su im prisluškivali telefone, policajci su postavili prislušne uređaje i u automobile Jotića i njegovog bliskog prijatelja, kriminalca iz Beograda Saše Zoraje – optuženom da je kao član grupe pomogao Jotiću da sakrije ubicu Dejana Stankovića Ždrokinca, koji je likvidiran 6. juna 2018. godine.

Pročitajte još:

Upravo u tim razgovorima Zoraja, dok je pričao sa prijateljem Igorom Neškovićem, koji je policija snimila krajem oktobra 2018. govori kako Jotić ne mora da se plaši neprijatelja jer ima veze sa moćnim ljudima, rekavši da je kod njega „na kazanu“ i direktor BIA Bratislav Gašić, koji je svojevremeno bio ministar odbrane.

„Ko da ga ubije? Pa Bratislav Gašić je kod njega na kazanu. Nema ko da ga ubije“, govori Zoraja Neškoviću.

Kako je KRIK pisao aprila, narednog dana Zoraja u automobilu razgovara upravo sa Jotićem i govori mu: „Da vidimo sa našim ministrom“, a Jotić mu odgovara: „Ćuti, on nam je zlatan.“

Optuženi na pomenutom pretresu nisu rekli o kome se radi, odnosno ko je pomenuti ministar.

Inače, kako je naš portal ranije pisao, Jotić je uhapšen 2003. godine u policijskoj akciji „Sablja“, sprovedenoj posle ubistva tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića. Lisice su mu stavljene samo dva dana nakon ubistva, odnosno 14. marta 2003., a likvidacije premijera bila je okidač da se država konačno obračuna sa kriminalom u zemlji.

Foto: Printscreen StudioB

Njegova grupa teretila se za iznuđivanje i reketiranje brojnih priprevrednika u Kruševcu i okolini, a Jotka je zbog toga osuđen na dugogodišnju robiju, sa koje je izašao 2018. godine.

Među reketiranim privrednicima navodno je bio i Bratislav Gašić, koji je u to vreme bio vlasnik preduzeća za trgovinu kafom, ratlukom i žele bombonama, rekao je da nikada nije imao problema sa Jotićem. Upravo zbog toga je on saslušan tokom suđenja Jotiću Jotki i takozvanoj kruševačkoj grupi, optuženoj za reketiranje.

Pročitajte još:

Gašić je tom prilikom rekao da nikada nije imao problema sa Jotićem.

Jotić je, inače, kratko zadržao na slobodi, pa je tako ubrzo završio iza rešetaka zbog ubistva.

Podsetimo, Bratislav Gašić tužio je KRIK zbog vesti „Političke veze kruševačke kriminalne grupe: ’Gašić kod Jotke na kazanu’“ objavljene pre mesec dana u kojoj su preneti detalji sa suđenja poznatom kruševačkom kriminalcu Zoranu Jotiću Jotki i njegovim saradnicima, koji su optženi za ubistva.

U sudnici su kao dokaz pušteni razgovori koje je tužilaštvo prisluškivalo, a u jednom od njih se čuje optuženi član grupe Saša Zoraja kako kaže da Jotić ne mora da brine za svoju bezbednost jer je „Bratislav Gašić kod njega na kazanu“. Ovaj izraz u kriminalnom rečniku znači primanje novca od nekoga.

Gašić tvrdi da je novinarka KRIK-a Milica Vojinović u tekstu iznela „zlonamernu interpretaciju prisluškivanog razgovora čime mu je direktno povredila ugled i čast“. Osim nje, tužio je i glavnog urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare