Foto: Printscreen StudioB

Pripremno ročište pred suđenje kruševačkom kriminalcu Zoranu Jotiću Jotki (64) i ostalim pripadnicima njegove kriminalne grupe, održano je danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Kako portal Nova.rs saznaje, Jotić je na današnjem ročištu negirao krivicu za delo koje mu se stavlja na teret.

Kruševljaninu Zoranu Jotiću Jotki na teret se stavlja da je organizovao kriminalnu grupu koja stoji iza niza krivičnih dela, među kojima je i brutalno ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca (71), 2018. godine u Kruševcu. Sem Jotića, u ovom postupku optuženi su i Igor Gajić, Saša Zoraja, Iva Petrović, Vuk Petrović i Stefan Radulac, Nenad Jovanović zvani Mali Bidža, kao i Jotićeva supruga Marija.

Dejan Stanković, Foto: MUP

Kako nezvanično saznajemo, Jotić je današnjem pripremnom ročištu u Specijalnom sudu negirao krivicu za delo za koje se tereti.

„Prvooptuženi u ovom postupku izjavio je da se ne oseća krivim za delo za koje ga tužilaštvo tereti. Tokom ročišta odbranu su izneli i ostali optuženi, nakon čega su tužilaštvo i odbrana predočili svoje dokaze. Početak suđenja Jotiću i njegovoj grupi zakazan je za 18. jun kada bi optuženi trebalo da iznesu svoje odbrane“, kaže izvor portal Nova.rs.

Inače, Jotićev advokat Dejan Jovanović nije želeo da daje izjave povodom današnjeg ročišta.

Podsetimo, ovo je treći postupak koji se vodi protiv Jotića. On je 2018. godine izašao iz zatvora, nakon što je odslužio 15 godina robije zbog organizovanja kriminalne grupe koja je reketirala privatnike u Rasinskog okrugu, kao i podmićivanja sudije Vrhovnog suda da bi izdejstvovao blažu kaznu.. Takođe, privođen je i tokom akcije „Sablja“ 2003. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar