Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Advokat Vladimir Gajić izjavio je juče da bi tužilac koji vodi istragu o slučaju moguće pedofilije u Jagodini, trebao da predloži određivanje pritvora Draganu Markoviću Palmi, zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Gajić je agenciji Beta kazao da bi pre određivanja pritvora bilo neophodno da Skupština Srbije, Markoviću koji je poslanik Jedinstvene Srbije, skine imunitet.

„S obzirom na vrstu krivičnih dela kao i na pokušaje Dragana Markovića Palme da organizuje javnu podršku žena iz Jagodine, smatram da bi sada bilo neophodno da tužilac predloži sudu određivanje pritvora kako bi istraga mogla nesmetano da se odvija bez mogućeg uticaja osumnjičenog koji ima velike resurse, političku moć i novac koji mogu biti upotrebljeni da se ometa istraga“, rekao je Gajić.

Prema njegovim rečima, odluka da se istraga u slučaju pedofilije za koju se sumnjiči Dragan Marković Palma izmesti iz Jagodine u Kraljevo je „nedovoljno dobra“.

Vladimir Gajić Foto:Ivan Dinić/Nova S

„Meni se čini da bi ovaj predmet trebalo dati u rad Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, jer se ovde moguće radi i o većem broju krivičnih dela u koji je umešan i veći broj osoba“, istakao je advokat.

Naveo je da se u političkom smislu, stiče utisak da bi moglo da se očekuje i da najviša vlast u Srbiji odluči da politički amputira Markovića ili „kako se to kaže da ga pusti niz vodu“.

„To vidim jer tabloidi ne brane Palmu, a čak se i SPS pravi mrtav. Ovakva politička odluka dala bi odrešene ruke tužiocu, a takođe mogla bi da dovede i do toga da se ohrabre svedoci i žrtve da progovore“, naglasio je Gajić.

Dodao je da uspeh tužioca zavisi isključivo od volje jednog čoveka koji će ukoliko proceni da će mu Palma potencijalno napraviti veliku štetu odlučiti da ga se reši.

„U ovom momentu, izgleda mi da je Palma završio svoju karijeru“, zaključio je Gajić.

Pored bivšeg radnika hotela „Alfa“ u Končarevu, koji je o podvođenju maloletnih devojčica visokim državnim funkcionerima pre tri dana svedočio na konferenciji za novinare potpredesdnice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, sinoć je za portal Nova.rs te navode potvrdio i bivši funkcioner SPS-a Mića Jovanović.

Jovanović je kazao da je u nekoliko navrata na proslavama kod Dragana Markovića Palme prisustvovao scenama kad je Marković podvodio devojke starosti između 18 i 20 godina državnim i opštinskim funkcionerima.

„Za sve što govorim postoje dokazi i garantujem svojim životom da su se te stvari zaista dogadjale“, rekao je Jovanović.

On je naveo da u životu nije video taj nivo prostakluka i javne prostitucije kao što je bio slučaj na jednoj od Palminih proslava, na kojem je prisustvovao deo državnog rukovodstva.

„Palma je sedeo na čelu stola gde su se nalazili predstavnici državnog i jagodinskog opštinskog rukovodstva. Jedna od devojka ga je, sve vreme, mazila po glavi, a on je u jednom trenutku, nekim čudnim zviždukom, dozivao jednu po jednu devojku da se pridruže njegovom stolu“, ispričao je Jovanović.

Foto: Goran Srdanov

Palma bi prstom uperio u devojku, dodao je Jovanović, koja bi trebalo da dodje, a onda bi, kad ona pridje, isto tako prstom pokazao do kog funkcionera bi trebalo da sedne.

„Palma je imao sobe na spartu te kafane, koja se nalazi u Zoološkom vrtu u Jagodini i mnogi su tako ‘upareni’ odlazili u te prostorije“, opisao je bivši funkcioner SPS-a i osnivač Megatrenda Mića Jovanović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare