Foto: Printscreen/Twitter/Rifolina

Uprkos povećanju broja obolelih od koronavirusa i obaveze da putnici u gradskom prevozu nose zaštitne maske, postoje i oni sugrađani, koji mnogo ne haju za apele i mere, kako Kriznog štaba, tako i gradskih vlasti. Iako su kazne visoke za nemarne građane, neki vozači su tolerantni prema putnicima bez maski, ali takođe neki nisu voljni da zbog njih plaćaju kazne, Jedna takva svađa zabeležena je i u Beogradu.

Na Tviteru se danas pojavio snimak nastao u trolejbusu na jednoj beogradskoj liniji, kada je vozač zaustavio vozilo i prišao putniku koji je sedeo na zadnjem sedištu, koji nije nosio masku da izađe iz trolejbusa.

Usledila je žestoka rasprava. Mladić koji nije nosio masku se opirao. I vozač i nesavesni putnik su međusobno optuživali jedan drugoga da nemaju pravo da zadržavaju autobus.

Vozač je na svaki način pokušao da utiče na putnika, da izađe iz trole, pa je u jednom trenutku uhvatio nesavesnog putnika za ruku da ga izbaci, ali u tome nije uspeo. Na snimku se čuje i kao su spominjali ko će kome da lupi šamar.

U jednom trenutku usledila je i raspava među putnicima o tome zašto se snima, ali i da li vozač ima pravo da izbaci putnika bez maske iz vozila.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare