Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Telo Mateja Periša, Splićanina koji je nakon skoro šest meseci potrage u Beogradu pronađen kod Ade Huje, izloženo je danas u crkvi Svetog Antuna Podvanskog na Crvenom krstu, kako bi se Beograđani poslednji put oprostili od njega.

Već od 15.00 časova na desetine Beograđana okupilo se u porti crkve Svetog Antuna, kako bi ispratili na večni počinak stradalog Periša. Kako je ranije najavljeno, Periševo telo će u crkvi biti do 17.00 časova, nakon čega će se obaviti ispraćaj koji će predvoditi beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Nenad Periš Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U međuvremenu, od Periša se veliki broj građana iz regiona pozdravio putem društvenih mreža.

Nestanak Mateja Periša, kom se svaki trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra, kada je pod nerazjašnjenim okolnostima istrčao iz kluba „Gotik“ u beogradskoj Beton hali, od prvog dana je intrigirao srpsku javnost. Najpre zbog niza pitanja koja su i danas, nakon pronalaska tela, ostala bez odgovora. Mnogi su se za Matejevu porodicu vezali i kroz potresne ali dostojanstvene istupe njegovog oca Nenada Periša u javnosti.

Periš je posle pet i po meseci pronađen mrtav u reci, kod Ade Huje, a njegovo telo su ugledali kapetan i posada jednog broda. DNK analizom je utvrđen njegov identitet, a srpsko Ministarstvo unutršanjih poslova saopštilo je da, prema preliminarnim informacijama, nema tragova nasilne smrti. Očekuje se da će narednih dana stići i toksikološke analize, na osnovu kojih će moći da se utvrdi da li je u organizmu bilo narkorika.

Nenad Periš Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Tokom potrage za mladićem, pored ostalih, više puta su predstavnici Katoličke Crkve i predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve zajedno molili za njegov pronalazak, podsetila je Beogradska nadbiskupija u svom saopštenju.

Bonus video:MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare