Nakon šest meseci, od kada se 16. jula 2021. godine urušio deo zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, sinoć je došlo do novog urušavanja. Uviđajem Građevinske inspekcije i policije utvrđeno da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena i u skladu s propisima, usled čega je pet porodica ostalo bez krova nad glavom.

Na društvenim mrežama osvanule su fotografije novog urušavanja, koje se dogodilo prethodne noći u 3 sata posle ponoći.

Pročitajte još:

„Tom prilikom su se zbog ogromne buke probudili stanari okolnih zgrada“, napisano je na instagram stranici „Moj Beograd“, koja je objavila prve fotografije novog urušavanja.

Takođe, naglašeno je da od obećanih rešenja za oštećene stanare i dalje nema ništa.

Jedna od oštećenih stanarki Zorica Stanimirović potvrdila je za portal Nova.rs da je sinoć došlo do urušavanja, kada se srušila njena spavaća soba. Takođe, ističe da se urušavanje dogodilo i preksinoć, kada se srušio deo prizemlja.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je 18. avgusta svečano uručio ključeve privremenih stanova oštećenima i obećao da će se nova zgrada izgraditi kroz godinu dana.

Već pola godine je prošlo, te su mali izgledi da će ovo obećanje moći da se ispuni.

Podsetimo, na svu muku koja je zadesila stanare ove zgrade, njihovi stanovi su opljačkani u novembru mesecu. Policija je prestala da čuva zgradu, te su lopovi uspeli da uđu u stanove u koje stanari nisu mogli mesecima, a tvrdnje gradskih funkcionera da su im stvari sigurne – pale su u vodu.

Iako je jedna od stanarki molila da uđe u svoj stan, kako bi pokupila svoje uspomene, grad joj to nije dozvolio, ali lopovima jeste, ispričala je ranije oštećena stanarka za Nova.rs.

BONUS VIDEO: Trenutak urušavanja zgrade u Vidovdanskoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar