Vidovdanska Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Zbog protesta kojima se građani priključuju širom zemlje, organizatori protesta povodom urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, doneli su odluku da protest pomere za sledeću nedelju.

Organizatori protesta su poručili da ostaju istrajni u zahtevima i da traže odgovornost nadležnih iz opštine Vračar i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

vidovdanska vesic protest
foto: nova.rs/video

Povodom najnovijeg dešavanja, kada su stanari urušene zgrade svoje stvari našli na tezgama na Kalenić pijaci, predsednik odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“ Konstantin Samofalov, podseća da je Goran Vesić 21. jula 2021. godine obećao izgradnju zgrade po hitnom postupku u roku od godinu dana.

„Uskoro će biti pet meseci otkad se zgrada u Vidovdanskoj ulici urušila zbog neobezbeđene temeljne jame, nestručnosti i nemara izvođača radova i dozvole da se nova zgrada u potpunosti osloni na susedni objekat. Vesić se tada pozvao na nepostojeći Zakon o prirodnim katastrofama, nastojeći da ljudsku grešku koja je ugrozila imovinu i bezbednost građana predstavi prirodnom katastrofom. Međutim, iako je sanacija najavljena u ekspresnom roku, sve i dalje stoji u mestu, a jedina novina je da je urušene zgrada obijena i opljačkana. Stoga, već 21. nedelju pozivamo policiju i tužilaštvo da obavljaju svoj posao, kako bismo konačno saznali ko zapravo stoji iza projekta i ko je bio na gradilištu prilikom rušenja zgrade u Vidovdanskoj 2a“, izjavio je Samofalov.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar