Ilustracija Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, danas je uhapšena šestočlana grupa osimnjičenih za falsifikovanje pasoša Republike Srbije i zemalja EU, kao i lažnih rezultata testova na kovid 19 i nalepnica za fajzer vakcine.

Uhapšni su: MG, GR, ND, ZA, VB, i AG , saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Tužilaštvo sumnja da je ova organizovana kriminalna grupa na teritoriji Srbije od januara 2020. do hapšenja pronalazila zainteresovana lica za nabavljanje lažnih javnih isprava, izrađivala falsifikovana lična dokumenta poput pasoša Srbije i zemalja EU, lične karte i vozačke dozvole.

Sumnjiče se i za izradu više desetina lažnih rezultata na kovid-19, nalepnica za vakcine fajzer, diplome, vize, pečate za pasoše. Osumnjičeni su za izradu više od 1.000 falsifikovanih dokumenta. Naknada po dokumentu iznosila je, kako se sumnja od 100 do 800 evra. Osumnjičeni se terete za krivična dela – udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje isprave. Tužilaštvo ukazuje da su u toku pretresi na više lokacija, nakon čega će osumnjičeni biti privedeni na saslušanje u Tužilaštvo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar