Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

Cetinjanin Pero Muhadinović (51) stradao je danas u eksploziji automobila na Cetinju.

Prema prvim informacijama Vijesti, automobil u pokretu, ispod kojeg je bila postavljena eksplozivna naprava, eksplodirao je u Bulevaru crnogorskih junaka.

Prilikom eksplozije jedno dete, koje se kretalo ulicom, zadobilo je povrede u vidu ogrebotina, saopšteno je za RTV Cetinje iz bolnice Danilo I.

Dete je u međuvremenu nakon pregleda, otpušteno kući.

Eksplozija se dogodila oko 12.40 časova u Bulevaru crnogorskih junaka.

„Danas je oko 12,40 u Cetinju u Bulevaru Crnogorskih junaka aktivirana eksplozivna naprava na vozilu u pokretu kojom prilikom je jedno lice smrtno stradalo. P.M. (51) iz Cetinja je smrtno stradao u ovoj eksploziji. Na licu mesta se vrši uviđaj kojim rukovodi nadležni državni tužilac. Policija preduzima intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja i identifikovanju počinilaca“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Na licu mesta nalazi se veliki broj službenika policije, a motiv eksplozije za sada nije poznat.

Operativna saznanja policije u Crnoj Gori ukazuju da je Muhadinović bezbednosno interesantna osoba i da je bio blizak kavačkom klanu.

Inače, u velikoj međunarodnoj akciji policije, juče je zaplenjeno 5.7 tona kokaina i uhapšeno devet državljana Crne Gore. S obzirom na to da je brod „Aresa“ plovio ka luci u Solunu, a posada bila sastavljena od crnogorskih državljana, moguće je kokain naručio jedan od dva najmoćnijih klanova. Današnja likvidacija, kako se sumnja, člana kavačkog klana, moguća je odmazda zbog jučerašnje akcije policije.

Uskoro opširnije